Menu

Nederlaag in laatste wedstrijd 2019

zondag 22 december 2019

VVV-Venlo heeft in de laatste wedstrijd van het jaar 2019 geen potten meer kunnen breken. In Arnhem, waar zaterdagavond Rico Badr nog bestreed in de clash van het jaar, was zondagmiddag Vitesse op voetbalgebied te sterk voor de Venlonaren: 3-0.

Voor rust was het niet goed aan de zijde van de, voor de gelegenheid geheel in het rood-wit spelende, VVV-spelers. Er werd weinig tot niets gecreëerd en Vitesse, dat zelf ook niet bijster overtuigend speelde, mocht de bal naar hartenlust in de eigen gelederen rond blijven spelen. Dat leidde overigens in eerste instantie tot weinig gevaar voor het doel van doelman Thorsten Kirschbaum. Tóch was het raak in de 26e minuut. Een zondagsschot vanaf 25 meter van Bazoer sloeg in boven de verbouwereerde Kirschbaum: 1-0. Het verzet, als we daarvan al konden spreken, van VVV-Venlo leek gebroken. Nog geen drie minuten later mocht Matavz een prima opgezette aanval afronden: 2-0. De vrees bij alles wat vanuit Venlo in het GelreDome aanwezig was, was dat het snel zou oplopen naar een hogere score als het zo bleef doorgaan. Gelukkig was Vitesse ook niet bij machte om frivool te spelen en door te drukken. En dus was het bij rust nog ‘maar’ 2-0.

Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden, was heel duidelijk. En dat zal Jay Driessen in zijn laatste wedstrijd van deze periode als hoofdtrainer van VVV ook gezegd hebben in de rust: strijd! Dat de eerste kans van de wedstrijd aan de kant van de Venlonaren pas te noteren viel in de 66e minuut was veelzeggend. Het was dan ook wel meteen een hele grote kans op de aansluitingstreffer. Jerome Sinclair werd bij de tweede paal gevonden door de ingevallen Haji Wright. Hij trof op zijn beurt echter keeper Pasveer op zijn weg. Enkele momenten later was daar een schot van Peter van Ooijen, die met zijn linker doelman Pasveer testte. Het leek of VVV beter in de wedstrijd kwam, maar juist aan de andere kant viel het doelpunt. Al was daar nog wel de VAR bij nodig om te kijken of Linssen, oud-speler van de Venlonaren, op één van de VVV-verdedigers leunde toen hij de bal, een voorzet van Bazoer, binnen kopte. Scheidsrechter Mulder kreeg hulp van de kant: doelpunt goedgekeurd en 3-0. Daarmee verdampte bij de VVV-ers alle hoop op een resultaat in Arnhem.

En zo eindigde VVV-Venlo de laatste wedstrijd van 2019 met een 3-0 nederlaag. Met 15 punten uit 18 wedstrijden bezetten de geelzwarten de 16e plaats op de ranglijst. Na de winterstop wacht meteen een zwaar programma: PSV-thuis (zondag 19 januari) en RKC Waalwijk-uit (zaterdag 25 januari). Trainer Hans de Koning en zijn technische staf zullen vanaf vrijdag 3 januari weer opstarten voor de tweede competitiehelft. De taak daarbij is duidelijk: punten pakken en handhaving in de Eredivisie bewerkstelligen.

Vitesse - VVV-Venlo 3-0 ( 2-0 )
Doelpunten: 27. Bazoer 1-0, 30. Matavz 2-0, 71. Linssen 3-0.
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Gele Kaarten: Bero, Buitink (Vitesse), Linthorst, Kum (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 13.454

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen, Linthorst ( 61. S. Janssen ), Post, van Ooijen, Opoku, Soriano ( 61. Wright ), Sinclair ( 80. Yeboah ).

Opstelling Vitesse: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark, Bero, Bazoer ( 86. Oukili ), Foor ( 75. Vroegh ), Dicko ( 82. Buitink ), Matavz, Linssen. 

mf2