Menu

Nederlaag voor VVV-Venlo reserves

maandag 1 november 2021

De reserves van VVV-Venlo hebben maandagmiddag verloren van de reserves van Fortuna Sittard. In Nederweert-Eind liepen de Venlonaren in de eerste helft tegen twee tegendoelpunten aan en die kwamen ze na rust niet meer te boven. Via Erik Sorga deed VVV in de slotfase nog wel wat terug, maar het was niet genoeg voor een resultaat: 2-1.

Op sportpark Op De Hooven  begon Fortuna erg sterk aan de wedstrijd. VVV-doelman Bram Verbong moest direct een aantal keer handelend optreden en deed dat uitstekend. In de zevende minuut was VVV voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Levi Smans werd teruggekopt door Guus Hupperts, waarna Sorga op de lat kopte. Daarna slaagde VVV er nauwelijks in om serieuze kansen te creëren.

Het kwam dan ook niet geheel uit de lucht vallen dat Fortuna de score opende. De (op papier) thuisspelende ploeg was namelijk al een aantal keer dicht bij een doelpunt, dat na een halfuur spelen daadwerkelijk viel. Na een voorzet vanaf de linkerkant werd de bal door een Fortuna-speler in de verre hoek geschoten. Vlak voor rust verdubbelde Fortuna de voorsprong door Verbong van dichtbij te passeren. In de tweede helft kreeg Fortuna nog een aantal goede kansen op meer treffers, maar die bleven uit. Vlak voor tijd redde Sorga de eer voor VVV door na een goede combinatie de eindstand op 2-1 te bepalen. 

Opstelling VVV-Venlo: Bram Verbong; Guus Hupperts, Stan van Dijck, Lennart Mehler ( 85. Mees Meeuwissen), Yannick Leliendal ( 45. Ian Hussein Ngobi); Joep Munsters, Levi Smans ( 45. Jonas Theuerzeit), Ertan Hajdaraj ( 75. Levi Titulaer); Wassim Essanoussi ( 45. Thijme Verheijen), Erik Sorga, Aaron Bastiaans.

mf2