Menu

Negatieve reeks VVV duurt voort

zaterdag 24 april 2021

Voor de elfde keer op rij blijft VVV met lege handen achter. Ook op het Kasteel, waar voor het eerst sinds lange tijd weer eens voor publiek gevoetbald mocht worden, eindigde de wedstrijd voor de Venlonaren in een teleurstelling. Bij VVV-Venlo stond Jafar Arias in de spits opgesteld, als vervanger voor de geschorste Eredivisie-topscorer Georgios Giakoumakis. Luhukay koos ditmaal voor een viermans-defensie en drie spitsen. Sparta trok, ongetwijfeld mede onder impulsen van het eigen thuispubliek, fel van leer vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Eijk. Na drie minuten was daar het eerste schot op doel. Het kwam van de voet van Harroui die Thorsten Kirschbaum testte. De Duitser was echter vanaf de eerste minuut scherp en ranselde het schot uit z’n kist. De eerste fase was voor de thuisploeg. Oud-VVV’er Lennart Thy werd in de twaalfde minuut in kansrijke positie gemanoeuvreerd door Mijnans. Vanuit de draai kon hij het zijn landgenoot in het Venlose doel echter niet moeilijk maken. Het eerste gevaar aan de kans van de, voor de gelegenheid in het blauw aantredende Venlonaren, was er een minuutje later voor Christos Donis. Een afgeslagen aanval kwam bij hem terecht, waarna de Griek ineens besloot uit te halen. Hij mikte de bal hoog over.

Tobias Pachonik liet tien minuten voor rust zien dat hij de rush langs de zijlijn weer in de benen heeft. De Duitser liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien en zette door tot aan de achterlijn. Zijn voorzet liet echter te wensen over. Okoye kon eenvoudig plukken. Vijf minuten voor rust was er dan toch een schot van afstand dat binnen viel. Ditmaal was Thorsten Kirschbaum kansloos, ook omdat Tristan Dekker de bal dermate van richting veranderde dat de Duitser volledig op het verkeerde been stond: 1-0. Alweer een zeer zuur doelpunt dat de Venlose ploeg tegen kreeg. In de thuiswedstrijd schoot Kristopher Da Graca nota bene in eigen doel. Nu was het wederom pure pech… Het geluk moest toch een keer draaien zou je zeggen. Dat deed het in ieder geval nu niet en ook een minuut later had Vito van Crooij niet het geluk aan zijn zijde. Hij dirigeerde de bal richting kruising, maar zag het leer uiteindelijk verdwijnen in de tribune achter het doel van Okoye. En zo was het 1-0 met rust.

De rust werd benut om een omzetting te doen: Yahcuroo Roemer mocht achterblijven in het kleedlokaal. Zinedine Machach kwam voor hem in het veld. De eerste kans was echter weer voor Sparta. Mijnans besloot na vijf minuten te schieten toen hij zijn kans schoon zag, maar Thorsten Kirschbaum keek de bal over het doel. In de 56e minuut zag Danny Post geel. Hij ging op de bon voor het stevig aanpakken van Harroui. Post zag enkele minuten later wel dat Tobias Pachonik door goed voorbereidend werk van Jafar Arias door kon over rechts. Zijn harde voorzet werd echter niet op waarde geschat door Josu John bij de tweede paal. Even later was het Zizou die zich vrijspeelde met een goede individuele actie. Op de penaltystip probeerde hij vervolgens Vito van Crooij aan te spelen. De inzet van de Venlonaar ging echter via een Spartaans been over het doel. Terwijl VVV probeerde druk te zetten, viel de bal er aan de andere kant bijna in. Beugelsdijk torende bij een corner in de 61e minuut boven alles en iedereen uit en kopte op doel, maar Thorsten Kirschbaum tikte met een tolle parade de bal uit de hoek. En zo bleef het 1-0 voor de thuisploeg, waardoor VVV-Venlo in leven bleef. Reden genoeg voor Luhukay om aanvallend te wisselen. Met Torino Hunte en Tassos Donis voor Christos Donis en Josua John probeerde hij de gelijkmaker te forceren. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Via een goede aanval, met over rechts Harroui, haalde Maastrichtenaar Smeets in de 66e minuut de trekker over: 2-0.

VVV kwam de nieuwe klap niet meer te boven. Hoewel VVV nog wel aandrong, werden er geen grote kansen meer gecreëerd. Het was wel Donis die het meermaals van afstand probeerde en kort voor tijd een boogballetje nipt voorlangs zag gaan, maar een gelijkspel kwam niet meer in de buurt. Ook de nog ingevallen Wassim Essanoussi – voor Van Crooij – kon daar niets meer aan veranderen. De inzet van VVV leverde slechts een aantal gele kaarten op. Daarmee speelde Sparta zich vandaag veilig. Voor VVV is dat nog lang geen realiteit. Volgende week in Almelo moet de negatieve reeks dan echt doorbroken worden om handhaving te bewerkstelligen.

Sparta Rotterdam - VVV-Venlo 2-0 ( 1-0 )
41. L.Duarte 1-0. 67. Smeets 2-0
Scheidsrechter: v.d. Eijk
Geel: Post, V.v.Crooy, A.Donis, Machach, Smeets, Beugelsdijk
Toeschouwers:  2000

Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen (Auassar/78 ), Meijers, Mijnans (D.Duarte/79 ), Harroui, Smeets, L.Duarte (Kharchouch/73 ), Engels (Emegha/78 ), Thy
VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Dekker, Da Graca, Guwara, Post, V.v.Crooy (Essanoussi/84 ), C.Donis (A.Donis/63 ), Roemer (Machach/46 ), Arias, John (Hunte/63 )

mf2