Menu

Nieuw eDivisie seizoen

woensdag 11 november 2020

De eDivisie start op dinsdag 17 november met een nieuw seizoen. De EA SPORTS FIFA 21-competitie, georganiseerd door de Eredivisie in samenwerking met strategisch partner DreamHack Sports Games en de 18 eredivisieclubs, wordt volledig online gespeeld en uitgezonden op het YouTube-kanaal van de eDivisie. Spelers spelen niet langer vanuit een studio, maar vanuit huis of het stadion van hun club om te voldoen aan de geldende Coronamaatregelen. De 36 EA SPORTS FIFA-spelers strijden om in totaal € 100.000 aan prijzengeld, een plek in de Global Series European Playoffs of Play-ins en een plek in E_Oranje.

Start op 17 november, elke dinsdag en woensdag een speelronde
Elke dinsdag en woensdag worden negen wedstrijden gespeeld met op iedere dag een volledige speelronde. Voor het eerst in het vierjarig bestaan van de edivisie worden de wedstrijden niet in een studio, maar volledig online gespeeld. Namens VVV-Venlo zullen Jesper Maes en Lars De Jong uitkomen in de eDivisie. Zij zullen in het nieuwe fancafe en in hun gameroom thuis de wedstrijden spelen. De wedstrijden zijn van 17.45 tot 21.15 uur online te bekijken op het YouTube-kanaal van de eDivisie. De eDivisie Finals vinden – indien de dan geldende maatregelen het toelaten – plaats tijdens een event op zondag 17 januari. Het tweede seizoen (eDivisie Season IV) start in maart 2021 en eindigt in mei 2021.

VVV-spelers in E_oranje?
De belangen zijn voor Jesper en Lars is een stuk groter ten opzichte van vorig seizoen. Naast een spectaculair bedrag aan prijzengeld (€ 100.000,-), kwalificeren de spelers van de twee best presterende clubs zich voor de voorselectie van E_Oranje. Het onlangs door de KNVB gelanceerde digitale Nederlands elftal. Daarnaast ontvangen de spelers van de best presterende eDivisieclubs een ‘Global Series Seat’ die een plek garandeert in het voortoernooi voor de officiële FIFA eWorld Cup ( het WK FIFA 21 ).

Deelnemende spelers
Na een succesvol seizoen zijn beide spelers van VVV-Venlo esports afgelopen jaar vertrokken. Dennis Verhoeven verdiende na zijn geweldige seizoen een transfer naar PSV. Nick Cooiman zal dit jaar de jongens begeleiden vanuit zijn coaching rol.

Dat FIFA esports steeds meer als topsport wordt gezien, blijkt onder andere uit het aantal transfers van edivisiespelers. Zo neemt Ajax Tjardo Paliama over van Vitesse en verruilt Levy Frederique het shirt van FC Groningen voor dat van FC Emmen. Daarnaast verlaat Gilles Bernard het Belgische KRC Genk voor AZ. Naast Bernard zijn ook Levi de Weerd (Vitesse), Rick Dame (ADO Den Haag), Toon Buné (FC Emmen) nieuw in de eDivisie.

Aan Jesper en Lars de taak om goed voor de dag te komen dit seizoen. Beide jongens zijn sterk begonnen aan hun seizoen. Zo wist Lars al twee keer een plek in de TOP200 van de wereld af te dwingen.

Volg VVV-Venlo Esports en beide esporters, Jesper Maes en Lars de Jong via Instagram!

mf2