Menu

Nieuwe gezichten bij VVV Esports

maandag 7 september 2020

Naast de Drive-Thru Fandag afgelopen zaterdag zijn ook de nieuwe eSporters van VVV-Venlo voor het komende seizoen bekend gemaakt. De van Feyenoord overgekomen Lars de Jong en voormalig eSports coach van VVV-Venlo Jesper Maes mogen de ‘Geelzwarten´ gaan vertegenwoordigen tijdens het nieuwe seizoen van de eDivisie dat begin oktober gaat beginnen.

Lars de Jong maakte de afgelopen seizoenen deel uit van het eSports-team van Feyenoord. Hij bereikte 17 keer de top 100 tijdens de wekelijkse Weekend League van FIFA 20. In november 2019 werd Lars nummer 1 van de wereld door de hoogste maandelijkse score te noteren door 149 van zijn 150 wedstrijden te winnen. Lars de Jong zal het VVV eSports team gaan vertegenwoordigen op de Xbox. De man uit Schoonhoven zal zijn debuut maken in de eDivisie bij VVV-Venlo.

Tijdens de PlayStation-competitie van de eDivisie zal Jesper Maes gaan spelen voor de ‘Geelzwarten’. Jesper is voormalig coach van het eSports team en mag nu zelf de club gaan vertegenwoordigen. Jesper won de Mifa FIFA Cup at Calico Jack in 2019 en is een goede vriend van het team. De Eindhovenaar is, naast eSporter van VVV-Venlo, afgestudeerd sportmarketeer en keeper bij derdedivisionist UNA uit Veldhoven.

Dennis Verhoeven zal het team van VVV gaan verlaten. Dennis gaat, na een 5e plek in de eDivisie, de overstap maken naar een ander team. Ook Nick Cooiman zal niet meer uitkomen voor het eSports team van VVV-Venlo. Hij zal de functie van coach gaan bekleden voor het aankomende seizoen. Nick zal, mede door zijn ervaring, Jesper en Lars begeleiden in het nieuwe seizoen van de eDivisie. Het jongere broertje van Nick, Sandro Cooiman, zal ook betrokken blijven bij het team. Na de wereldreis die hij afgelopen half jaar maakte, sluit Sandro weer bij het team aan als derde speler.

Volg alle ontwikkelingen rondom het eSports-team van VVV-Venlo op Instagram via @vvv_esports.

mf2