Menu

Nieuwe medewerkers met Transferkracht

woensdag 19 februari 2020

Bent u op zoek naar successtory op het gebied van nieuwe medewerkers? Dan kan dat mede mogelijk worden gemaakt dankzij VVV TransferKracht!

VVV-Venlo en de VVV Foundation hebben eind 2019, in samenwerking met de 7 Regiogemeenten Noord-Limburg en Tempo Team Activeerkracht, een nieuw maatschappelijk project gepresenteerd: ‘VVV TransferKracht’. Het betreft een project waarin mensen vanuit een uitkering naar werk worden geleid via een specifieke en gerichte aanpak: de ‘Activeeracademie’ in Covebo Stadion - De Koel-.

Door de kennis en kwaliteiten van de projectpartners te bundelen, is er een samenwerking ontstaan die het verschil kan maken op diverse gebieden die spelen in het sociale domein betreffende mensen in een uitkeringssituatie. Zo bieden de Regiogemeenten allereerst de kandidaten voor het project én vindt er een ‘warme’ overdracht van kandidaten plaats via de eigen jobcoaches, in dit project ‘TransferCoaches’ genoemd.

De kracht van het activeren en mensen naar werk begeleiden is Tempo Team Activeerkracht wel toevertrouwd. Juist die kernkwaliteit brengen zij als partner van het nieuwe project. De VVV Foundation is als maatschappelijke stichting van de club zeer betrokken in de regio en biedt, met behulp van het merk VVV-Venlo, de faciliteiten en de uitstraling van de club een podium voor een nieuwe, inspiratievolle leeromgeving. De Activeeracademie vindt dan ook plaats in Stadion De Koel. Belangrijk onderdeel van de ‘Activeeracademie’ zijn de bewegingslessen die door professionals van de club worden aangeboden. Inmiddels heeft het eerste ’11-tal’ deelnemers het traject nagenoeg afgerond.

Dit is het uitgelezen moment voor u als lid van het VVV-Venlo Netwerk om de helpende hand toe te steken en een kwaliteitsimpuls te geven aan het traject van VVV TransferKracht. Dat kunt u doen door met uw bedrijf een platform te bieden tijdens de sessies van het project. Denk aan een bedrijfsbezoek, maar ook aan een leer-werktraject bijvoorbeeld.

Naast de te genereren exposure, kan deelname voor uw bedrijf veel opleveren. Uiteindelijk kan uit de samenwerking binnen het project een langdurige werkrelatie ontstaan tussen (één van de) deelnemers van VVV TransferKracht en uw bedrijf. U helpt iemand vanuit een uitkeringssituatie aan een job en biedt daarmee weer kwaliteit van leven aan deze persoon én uw bedrijf haalt een hoog gemotiveerde, nieuwe werknemer binnen. Een absolute win-win situatie!

Heeft u interesse om dit interessante één-tweetje doeltreffend af te ronden of wilt u meer weten over het project? Neem dan contact op met Djordi Staaks c.q. uw eigen accountmanager via dstaaks@vvv-venlo.nl of commercie@vvv-venlo.nl

Tot snel in Covebo Stadion - De Koel -.

mf2