Menu

Nieuwjaarsborrel boordevol nieuws

woensdag 8 januari 2020

Op dinsdag 7 januari jl. vond de traditionele Nieuwjaarsborrel plaats van VVV-Venlo in Covebo Stadion - De Koel -. In de Rabobank Venlo Businesslounge trapte Algemeen Directeur Marco Bogers het nieuwe jaar 2020 af met een speech (voor de volledige Nieuwjaarsspeech, klik hier) boordevol nieuws én vuurwerk. Dat laatste woord heeft rondom deze Feestdagen uiteraard een negatieve lading meegekregen, maar in de toespraak van Bogers was er sprake van vuurwerk in de positieve zin.

Echte knallers die avond, waren de bekendmaking van het feit dat 9 investeerders voor in totaal EUR 2 mln. aan aandelen hebben aangeschaft. De investeerders die deze avond aanwezig konden zijn, Hai Berden, Xander van de Kamp, Walter Gutterswijk en Lei Brauer, werden hier uiteraard voor bedankt middels een eigen ingelijst VVV-shirt. Verder werd aangekondigd dat de club achter de schermen druk bezig is met het verkopen van de tweede ‘tranche’. Verrassend was ook de presentatie van een nieuwe spits: Oussama Darfalou, een 26 jarige Algerijns international, afkomstig van Vitesse. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Arnhemse club.

Uiteraard werd er deze avond ook teruggeblikt op het jaar 2019, zowel sportief (bekijk hier het jaaroverzicht) als op velerlei andere vlakken. Zo kwamen ook de ontwikkelingen en mogelijkheden van de VVV Foundation ruim aan bod in een dubbelinterview met Foundation-voorzitter Peter Broekmans en Addy Lutgenau, directievoorzitter van Rabobank Venlo e.o. en ondersteuner van de Foundation (klik hier voor presentatievideo VVV Foundation).

Maar voornamelijk keek Bogers vooruit naar het nieuwe jaar en in het bijzonder, naar de aankomende spannende 2e seizoenshelft. Onder leiding van de nieuwe trainer Hans de Koning, die later op de avond voorgesteld werd middels een vraaggesprek met persvoorlichter Stijn Vullings, zal de selectie vol gaan voor handhaving in de Eredivisie. Dat de club er alle vertrouwen in heeft dat deze doelstelling wordt bereikt, onderstreepte de directeur nog maar eens extra.

Nieuws was er ook van het sponsorfront: over de nieuw te presenteren broeksponsor die rondom de wedstrijd tegen PSV (zondag 19 januari, 12.15 uur) wordt gepresenteerd en die het mede mogelijk heeft gemaakt dat KiKa de 1e seizoenshelft de broeken van het eerste elftal sierde. Een veiling op het einde van de avond bracht ruim EUR 3.500,- op. Het feit dat VVV-Venlo bezig is met de ontwikkeling van skyboxen was voor veel aanwezigen wellicht een grote verrassing.

Wat in ieder geval géén grote verassing was, is het feit dat VVV-Venlo in de afgelopen periode veel investeringen heeft gedaan in Stadion de Koel en omliggende terreinen én dat er op dat gebied nog veel moet gebeuren. Daarnaast kaartte Bogers open en transparant aan, dat de exploitatie van de club in relatie tot de ambities om elk seizoen in de Eredivisie te spelen flink onder druk staat. De club blijft dus financieel voor enorme uitdagingen staan.

Bogers eindigde dan ook met de woorden: “Maar uitdagingen zijn er om aan te gaan, en dat doen we met z’n allen. Wij hebben alle vertrouwen in een mooi nieuw voetbaljaar maar we moeten het SAMEN doen, iedereen die onze geweldige club een warm hart toedraagt.

Bedankt voor uw steun, maak er een mooi jaar van en we zijn er trots op dat u partner bent van onze prachtige club. Samen de schouders eronder, ook in 2020!”

mf2