Menu

Nipte nederlaag in De Koel ( 0 -1 )

zaterdag 29 augustus 2020

Zaterdagmiddag om 16.00 uur werd er afgetrapt in Covebo Stadion - De Koel -. Op het programma stond het oefenduel VVV-Venlo - SV Straelen, een wedstrijd voor het eerst op ons eigen natuurgras.

De opstelling kende enkele verrassingen met Wassim Essanoussi en Stan van Dijck als basisspelers. Ook Tristan Dekker stond bij het startsignaal in het veld, evenals de teruggekeerde Vito van Crooij en testspeler Joshua John. Bij SV Straelen stonden twee oude bekenden op het veld. Keeper Robin Udegbe en verdediger Ferry de Regt droegen ditmaal het groen van SV Straelen waar zij in het verleden het geelzwart droegen.

De terugkeer van Vito én van het natuurgras is De Koel waren misschien wel de mooiste hoogtepunten van deze middag. Het begin van de wedstrijd was erg afwachtend van beide partijen. Het eerste gevaar werd gesticht door de thuisploeg in de vijfde minuut. Een corner van Vito van Crooij werd net over gekopt door de sterk spelende Roy Gelmi. Het eerste schot van SV Straelen viel te noteren in de dertiende minuut toen de lange spits de bal hoog overschoot.

Wat volgde was een spel rondom de middencirkel met beide ploegen op zoek naar het gaatje in twee sterk staande defensies. Dat het verdedigend goed stond bij beide ploegen kwam dus niet ten goede aan de wedstrijd. De eerste echte grote mogelijkheid leek voor Vito van Crooij op slag van rust. Een voorzet van Joshua John werd ternauwernood weg gekopt door een verdediger. De corner die volgde, eindigde voor de voeten van Van Crooij op de zestien meter, niet nadenken maar schieten. Een goede redding van de keeper hield de stand op 0-0.

Na rust was het tijd voor nieuwe energie en dus kwam Georgios Giakoumakis het veld in voor Wassim Essanoussi. Niet onze Griekse spits, maar Jafar Arias zorgde met zijn sterke lichaam ervoor dat Tristan Dekker uit kon halen vanuit de tweede lijn. De bal ging via een verdediger over de achterlijn. Kort daarna opnieuw spektakel in het strafschopgebied van SV Straelen. Een goed genomen corner kon niet goed worden weggewerkt en via enkele schermutselingen verdween de bal uiteindelijk net niet in het doel.

De vele wissels haalden het tempo uit de wedstrijd. In de 74e minuut was daar ineens SV Straelen met een gevaarlijke kopbal. Delano van Crooij, die tot dan nog niets te doen had, redde de bal knap voor de lijn. Twee minuten later was het alsnog raak. Een voorzet belandde bij Sinan Kurt die de bal via een verdediger hard tegen de touwen schoot.

Een slotoffensief zat er niet in en dus leek de wedstrijd in 0-1 te gaan eindigen. Of toch..? Net voor het laatste fluitsignaal leek de Venlose formatie op 1-1 te komen. De keeper kon nog redden op het eerste schot, maar was kansloos op de rebound. Het was echter de assistent scheidsrechter die met zijn vlag omhoog stond: buitenspel. En dus eindigde VVV-Venlo - SV Straelen in een nipte nederlaag: 0-1.

Opstelling VVV-Venlo
D. Van Crooij, Swinkels, Gelmi, Post, V. Van Crooij, John, Dekker, Van Dijck, Linthorst, Essanoussi, Arias

mf2