Menu

Nipte nederlaag voor VVV

zaterdag 15 december 2018

VVV trad in Arnhem tegen Vitesse aan in dezelfde opstelling als een week eerder in de thuisbeurt tegen FC Groningen. Linthorst stond wederom in de basis naast zijn collega-middenvelders Tino Susic en Peter van Ooijen. Dat betekende dat Ralf Seuntjens op de bank begon, wat mede te maken had met privé omstandigheden. Ook Danny Post begon op de bank. Vanwege een onwillige hamstring, kon ook de aanvoerder nog niet aan de aftrap staan.

Vitesse zocht meteen de aanval en VVV beperkte zich tot tegenhouden. Uiteraard loerend op de counter met de snelheid van Grot als belangrijk wapen. Het dak van GelreDome was voor de gelegenheid gesloten, voor het eerst dit seizoen. Het hield de bijtende kou buiten en dat was wel zo aangenaam voor het publiek.

De eerste echte kans was voor VVV. Na een kwartier spelen krulde Van Ooijen de bal voor het doel, maar Mlapa kopte over het doel van Eduardo. En even later probeerde Opoku het met links met een schot van afstand. De bal zeilde naast het Arnhemse doel. Vitesse speelde matig en er zaten veel slordigheden in het spel. De 1-0 kwam dan ook uit de lucht vallen. Ødegaard kwam vanaf de achterlijn met de bal aan de voet naar binnen. De jonge Noor draaide om Kum en krulde bal knap om Unnerstall in de verre hoek. Even later kreeg Darfalou een kans na een kluts, maar Unnerstall was op zijn post. Ødegaard kwam vervolgens op stoom. Met een schot van afstand testte hij de reflexen van Unnerstall. Sie bleken prima in orde. Maar het was wel het teken dat Vitesse opeens met nieuw elan aan het spelen was en VVV nu echt achteruit drong. Roy Beerens kreeg nog een mogelijkheid, maar probeerde een circusnummertje met zijn hak. Dat ging dan ook fout. In de stand kwam geen verandering meer tot de rust. De achterstand was onnodig.

Na de hervatting was het offensief van Vitesse weer weggeëbd. Echte druk op de Venlose goal bleef nu uit, maar het ontbeerde VVV aan inventiviteit om zelf voor gevaar te zorgen. Steijn bracht Seuntjens in de ploeg voor Van Ooijen in de hoop daarmee de balans te doen omkeren in Venloos voordeel.  Toch was het Vitesse dat bijna zijn tweede goal scoorde. Een uithaal van Karavaev werd van richting veranderd en ging uiteindelijk maar rakelings naast de Venlose goal over de achterlijn. Het was de eerste serieuze kans na rust. Even later was daar dan een teken van leven van VVV. Seuntjens haalde vanaf dik twintig meter uit en het schot zeilde maar rakelings naast. Van zo’n bal moest het ook komen, want uitgespeelde kansen had VVV nog niet gecreèerd. Het was wachten op een bevlieging. Dus greep Maurice Steijn in. Verdediger Promes werd gewisseld voor aanvaller Joosten om de druk op Vitesse op te voeren. De omzetting had meteen rendement. De aanval over rechts was uit het boekje via Joosten. De voorzet van de invaller was op maat en Mlapa zette zijn punt tegen de bal: de overheerlijke 1-1 lag in het netje!

Maar drie minuten later was het aan de andere kant raak. Invaller Gong was veel te snel voor Kum en zijn voorzet werd door Darfalou binnen getikt: 2-1. Even later was er weer een kans voor VVV om langszij te komen. Een schot van Susic werd gesmoord, maar de bal viel voor de voeten van Mlapa die zichzelf vrij speelde maar te onrustig inschoot. De bal ging ruim naast de Arnhemse goal.
Maar uiteindelijk lukte het niet meer, met een onnodige nederlaag als resultaat.

Vitesse - VVV-Venlo 2-1 ( 1-0 )
Doelpunten: 32. Ødegaard 1-0, 76. Mlapa 1-1, 79. Darfalou 2-1.
Scheidsrechter: Christiaan Bax.
Gele kaart: Clarke-Salter, Ødegaard (Vitesse), Mlapa, Joosten (VVV-Venlo).

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 72. Joosten), Röseler, Kum, Van Ooijen ( 58. Seuntjens), Linthorst ( 8. Van Bruggen), Susic, Opoku, Mlapa, Grot.

mf2