Menu

Nuttige oefenderby ( 2-1 )

woensdag 26 augustus 2020

Met nog tweeënhalve week tot competitiestart stond er voor de mannen van Hans de Koning in Sittard een pittige oefenpartij op het programma. Buurclub Fortuna Sittard wachtte daar voor een confrontatie. In Sittard startte VVV-Venlo tegen de provinciegenoot met nieuweling Vito van Crooij in de basis. Hij speelde op de linkervleugel, Yahcuroo Roemer startte vanaf rechts.

De Koning miste in Sittard Guus Hupperts en Joshua John op de vleugels. Hupperts kampte met een lichte blessure, John was afwezig in verband met blijde familieomstandigheden. Naast de twee vleugelspitsen ontbraken ook Steffen Schäfer en Richard Neudecker. In het centrum kregen ditmaal Roy Gelmi en Christian Kum de gelegenheid om te laten zien hoe ze naast elkaar functioneren.

Het begin van de wedstrijd was absoluut voor een fris voetballend VVV-Venlo. In de derde minuut was er een goede combinatie tussen Vito van Crooij, Simon Janssen en Lukas Schmitz. De voorzet van die laatste was net iets te hard. Nauwelijks één minuut later was het wederom Lukas Schmitz die de bal ontving. Hij besloot niet te aarzelen, maar schoot vanaf 25 meter op het doel van keeper Koselev. De doelman zag de kanonskogel van de Duitser boven op de kruising uiteen spatten. Daarna volgde een spelletje op het middenveld. Telkens ontbrak de beslissende steekpass, waardoor er voor beide doelen een kwartier lang nagenoeg niets te beleven viel. Dat veranderde in de 19e minuut, toen Rota op rechts ontsnapte aan de aandacht van de Venlose verdediging. Zijn schot eindigde echter in de handen van Thorsten Kirschbaum. Even later combineerde Tobias Pachonik zich goed door de Fortuna-verdediging. Hij wist met een afgemeten voorzet spits Georgios Giakoumakis te bereiken. Zijn kopbal miste echter de precisie om Koselev te doen sidderen. Dat deed de Fortuna-goalie in de 27e minuut wel bij dé kans van de wedstrijd tot dan toe. Een vrije trap van Vito van Crooij, na een overtreding op Danny Post, belandde op het hoofd van Jako. De Griek sprong hoog op, maar knikte wederom net naast. In de 32e minuut stuurde Simon Janssen de op snelheid zijnde Lukas Schmitz weg over links. Die gaf een perfecte voorzet op Yahcuroo Roemer. Het vervolg van de rechtervleugelaanvaller was echter niet bijpassend. In de tegenstoot kwam Fortuna er over links uit. Een ingooi werd snel genomen, waarna Hansson het leer voor de goal slingerde. Christian Kum duelleerde voor het doel nog wel met spits Polter, maar die kopte toch via de handen van Thorsten Kirschbaum de 1-0 binnen.

Aan de andere kan was het vijf minuten later op vergelijkbare manier raak, al ging er géén ingooi aan vooraf dit keer, maar een doffe knal van Jako. Koselev kreeg de bal niet onder controle en zag Yahcuroo Roemer van rechts een voorzet geven. Bij de tweede paal plofte die op het hoofd van Vito van Crooij, die meteen zijn eerste VVV-goal na zijn terugkeer in Venlo aantekende: 1-1. Maar nog géén minuut later stond de thuisploeg alweer op voorsprong: Chris Kum ging bij een kaats van Rota op de bal staan, waardoor de Griekse aanvaller de vrije doortocht kreeg en mocht afwerken: 2-1. En zo stond het bij rust na een aantrekkelijke eerste helft 2-1.

In de tweede helft stond Aaron Bastiaans aan de aftrap. De doelpuntenmaker aan VVV-zijde, Vito van Crooij, bleef in de kleedkamer achter. Bastiaans had zich vijf minuten later óók kunnen kronen tot doelpuntenmaker, maar de jonge aanvaller werkte een van richting veranderde voorzet van Tobias Pachonik centimeters naast het doel. Drie minuten later liet Jako het netje wél trillen, na een kopbal van Simon Janssen. Scheidsrechter Oostrom zag echter zijn assistent de vlag opsteken. Bij de kopbal van Janssen zou de Griek buitenspel hebben gestaan. Géén 2-2 dus. Dat had het drie minuten later alsnog kunnen staan, als Koselev de prima geplaatste bal van Evert Linthorst niet had gepareerd. Daaraan vooraf ging overigens een zeer sterke actie van Tobias Pachonik, die klassiek over rechts opstoomde en een goeie voorzet gaf. Op het uur mochten Evert Linthorst en Simon Janssen plaats maken voor Nezar S’rifi en Wassim Essanoussi, die beide naast Danny Post op het middenveld werden geposteerd. Ook Roy Gelmi mocht zich gaan douchen. Hij werd vervangen door Arjan Swinkels. In een stevig duel pakte Danny Post in minuut 71 een gele kaart. Een kwartier voor tijd paste De Koning wissel vijf en zes toe: Tobias Pachonik en Georgios Giakoumakis namen plaats op de bank, Tristan Dekker en Jafar Arias maakten hun opwachting.

Die wissels vormden nagenoeg de enige hoogtepunten van een minder aantrekkelijke tweede helft. Stan van Dijck kwam nog in de ploeg voor Schmitz en daarmee was VVV uitgewisseld, op beide goalies Delano van Crooij en Bram Verbong na. Zowel Fortuna als VVV waren niet meer in staat om het doelmannen Koselev en Kirschbaum lastig te maken en de thuisploeg hield stand. De eindstand was na 45 minuten al bereikt, 2-1. Een nuttige oefenderby, waarin VVV bij vlagen goed voetbal speelde en toch met een redelijk goed gevoel op kan naar de voorlaatste oefenwedstrijd.

Zaterdag neemt VVV het om 16:00uur op tegen SV Straelen. Na lange tijd wordt er dan weer afgetrapt, op het natuurgras, in Covebo Stadion - De Koel - !

Opstelling VVV-Venlo
Kirschbaum, Pachonik, Gelmi, Kum, Schmitz, Linthorst, Post, Janssen, Roemer, Giakoumakis, Van Crooij

mf2