Menu

O12 Wint derby van MVV

maandag 29 oktober 2018

Afgelopen zaterdag stonden er in de onderbouw twee competitiewedstrijden op de planning. Onze O10 nam het in eigen huis op tegen FC Den Bosch en voor onze O12 stond in Venlo de derby tegen MVV op het programma. De O19 oefende in eigen huis tegen NAC.

Eredivisionist NAC wint van O19
VVV-Venlo O19 oefende afgelopen zaterdag thuis tegen NAC O19. “Na een heel sterke eerste helft waarin we de betere ploeg waren, gingen we onterecht met een 0-1 achterstand rusten. Na de rust kwamen we direct op 1-1 en ging de wedstrijd gelijk op”, kijkt trainer Dominik Vergoossen terug. De Venlonaren zijn de trotse koploper in de eerste divisie, daar waar NAC knap zesde staat in de Eredivisie. “Na zestig minuten vonden de laatste wisselingen bij ons plaats. Na deze wisselingen was het elftal uit balans. De tegenstander wist binnen een kwartier op 1-4 te komen. Een leerzame en leuke wedstrijd tegen een goede tegenstander.” Uiteindelijk wisten de Venlonaren nog op prachtige wijze op 2-4 te komen waarna NAC in de absolute slotfase nog 2-5 wist te maken.

O12 wint de derby van MVV
VVV-Venlo O12 is de competitie sterk gestart. Na enkele kwalificatie wedstrijden begon afgelopen zaterdag het echte werk. Direct een mooi affiche met een derby tegen provinciegenoot MVV. Trainer Maarten Hanssen: “We hadden in het begin van de wedstrijd nog wat moeite met het fysieke geweld van de tegenstander. Wij spelen immers met een mix van O11 en O12 spelers, onze tegenstanders veelal met jongens van de O12 leeftijd. Dit fysieke verschil merk je wel, maar is alleen maar goed voor onze spelers! Het is zaak dat we ons onder de druk van de tegenstander uit weten te spelen en de duels zoveel mogelijk weten te ontlopen. Na het eerste blokje lukte ons dit uitstekend waarna we goed voetbal hebben laten zien en mooie doelpunten hebben gemaakt!” De uitslag was 14-7.

O10 start met nederlaag
VVV-Venlo O10 is net als de O12 afgelopen zaterdag met de competitie gestart. Ook voor onze jongste ploeg stonden er in de beginfase van het seizoen eerst kwalificatiewedstrijden op het programma. Zaterdag kwam FC Den Bosch naar Venlo voor de aftrap van de O10 competitie. “Na een moeizame start van de wedstrijd konden we onze rug rechtte na het eerste blokje. In de openingsfase hadden we nog veel moeite met de lange ballen van de tegenstander en hun afstandsschoten. Helaas konden we de achterstand opgelopen in blokje een niet meer terugdraaien en het verloop van de wedstrijd. Toch hebben de jongens weer leuke dingen laten zien waar we mee verder kunnen”, aldus trainer Coen Aarts.

Alle uitslagen:
Competitie:
VVV-Venlo O12 – MVV O12 14-7
VVV-Venlo O10 – FC Den Bosch O10 12-16
Oefen:
VVV-Venlo O19 – NAC O19 2-5
De overige teams waren vrij.

JEUGD #ISVVV

 

mf2