Menu

O13 presteert sterk op Top-toernooi

maandag 10 september 2018

Afgelopen weekend stonden er voor onze O19 en O17 oefenwedstrijden op het programma. Onze O15, O12 en O10 speelden voor de competitie en de O13 nam deel aan het TOP U13-Toernooi bij GFC'33.

O19 oefent tegen Belgische topploeg
"Het was een lange reis voor een oefenwedstrijd. Maar de manier hoe we op het prachtige complex ontvangen werden door de tegenstander was uitstekend", begint trainer Dominik Vergoossen terugkijkend. De Venlonaren reisden af naar Gent om het op te nemen tegen KAA Gent O19. "We kwamen goed op voorsprong door een schitterende aanval door de as van het veld. Nog voor rust wist Gent de wedstrijd om te draaien. Desondanks beleven we in de wedstrijd", zegt Vergoossen. VVV-Venlo O19 verloor uiteindelijk met 4-3 van de Belgen. "Een prima wedstrijd in het competitievrije interland weekend. We hebben tegen een sterke tegenstander gespeeld. Een mooi compliment was dat de Belgen binnenkort graag ook richting Venlo willen komen voor een oefenwedstrijd."

O17 haalt uit tegen Duitsers
VVV-Venlo O17 heeft afgelopen zaterdag uitgehaald tegen het Duitse SSV Hagen O19. "Iedereen heeft minuten gemaakt en is fit gebleven. Jammer dat de weerstand van de tegenstander tegenviel, maar de spelers hebben weer wat extra minuten in de benen", aldus trainer Jordy Reneerkens. De Venlonaren wisten met 13-0 te winnen van de Duitsers.

O15 niet opgewassen tegen fysiek sterke tegenstander
De Graafschap O15 bleek te sterk voor VVV-Venlo O15. De Venlonaren hadden veel moeite met de superboeren. "We namen veel risico in ons spel tegen deze fysiek sterke tegenstander. Hierdoor was het vooral een leerzame pot wat ons verder gaat helpen deze competitie", blikt trainer Jeroen Schepens terug. De geelzwarten verloren uiteindelijk met 6-1 van de ploeg uit Doetinchem.

O13 presteert sterk op internationaal toernooi
VVV-Venlo O13 nam afgelopen weekend deel aan een tweedaags toernooi bij GFC'33 in Grubbenvorst. De Venlonaren namen het op tegen ploegen uit Duitsland, België en Nederland. "We verloren alleen van de uiteindelijke winnaar FC Köln. We wonnen van KV Mechelen, Wolverhampton Wanderers en Fortuna Düsseldorf en speelden gelijk tegen FC Twente en Willem II. De jongens hebben een uitstekende prestatie neergezet met een vijfde plaats", aldus een erg tevreden trainer Joeri Janssen. De Venlonaren speelden op zondagmiddag de ‘finalewedstrijd’ tegen Fortuna Düsseldorf om de vijfde en zesde plek. "We speelden met vier jongens die een jaar jonger zijn dan hun ploeggenoten en de tegenstanders. Als je dan ziet hoe het team en deze jongens dit toernooi hebben gespeeld dan is dat uitstekend. Daar mogen we als team enorm trots op zijn!"

O12 speelt sterk maar verliest wel
VVV-Venlo O12 nam het in de eerste kwalificatie drieluik op tegen MVV O12 en FC Twente O12. In Maastricht speelden de Venlonaren volgens trainer Maarten Hanssen prima wedstrijden. "Voetballend hebben we echt goed spel laten zien. We speelden met veel jongens die een jaar jonger waren dan de tegenstander. Zelfs jongens die twee jaar jonger waren. Ondanks de resultaten hebben we verzorgd voetbal laten zien wat perspectief biedt voor de toekomst. Op naar volgende week als we de tweede van de vier kwalificatie drieluiken spelen."

O10 verliest in laatste seconden van NEC
VVV-Venlo O10 speelde met een groot aantal spelers die een jaar jonger waren tegen NEC O10. "Een mooie middag was het voor de O10! Drie spelers hebben vandaag hun speelminuten kunnen maken bij de O12 en de overige spelers hebben uitstekend spel laten zien tegen NEC O10", blikt trainer Coen Aarts tevreden terug. De Venlonaren verloren in de laatste seconden van het laatste blokje met 10-11 van de ploeg uit Nijmegen. "Ik ben erg trots op hoe de ploeg zich vandaag gepresenteerd heeft."

Uitslagen Jeugdopleiding zaterdag 8 en zondag 9 september:

Oefenwedstrijden:
KAA Gent O19 – VVV-Venlo O19 4-3
VVV-Venlo O17 – SV Hagen O19 13-0

Competitie:
De Graafschap O15 – VVV-Venlo O15 6-1
FC Twente O12 – VVV-Venlo O12 8-1 (drieluik)
MVV O12 – VVV-Venlo O12 8-2 (drieluik)
VVV-Venlo O10 – NEC O10 10-11

Toernooi:
TOP-U13 Toernooi GFC'33, VVV-Venlo O13: 5e plaats

 

mf2