Menu

O13 wint van Quick

maandag 5 november 2018

Afgelopen weekend kwamen onze jeugdteams weer in actie. In Venlo speelde de O19 de topper tegen De Graafschap en de O13 nam het op tegen Quick. Uitwedstrijden stonden er op de planning voor onze O17 bij Hollandia, O15 bij DWS en de O12 bij ADO Den Haag. Onze jongste jeugd nam deel aan een zaaltoernooi in Duitsland.

O19 verliest van De Graafschap
VVV-Venlo O19 kreeg afgelopen zaterdag als koploper de nummer 4 op bezoek. De topper in Venlo tegen De Graafschap O19 werd helaas verloren. “Het was een gelijk opgaande eerste helft, waarbij de tegenstander wel wat meer balbezit had. We gingen met een 0-1 achterstand rusten. Na rust hebben we enkele aanpassingen gedaan waardoor we meer grip op de wedstrijd kregen, maar De Graafschap was gretiger en overtuigender in hun spel waardoor ze terecht met 1-2 wonnen”, zegt trainer Dominik Vergoossen. De Venlose ploeg gaat dit seizoen voor promotie naar de Eredivisie. Hiervoor moet er in de eerste seizoenshelft bij de eerste vier geëindigd worden. Na de winterstop komende laatste zes ploegen van de Eredivisie dan bij de eerste vier van de 1e divisie. Eindig je dan de tweede seizoenshelft bij de eerste zes, promoveert de ploeg naar de Eredivisie.

O17 weet niet te scoren bij Hollandia
VVV-Venlo O17 is afgelopen zaterdag op bezoek gegaan bij Hollandia O17, waar het 0-0 bleef. Trainer Jordy Reneerkens: “De ploeg begon scherp aan de wedstrijd. We hadden veel balbezit en controle over de wedstrijd, eigenlijk geven we ook nauwelijks iets weg.” De Venlonaren gingen met een 0-0 stand de rust in. “Na rust creëerden we vele mogelijkheden rondom de zestien van de tegenstander. Helaas hebben we veel moeite om een doelpunt te maken waardoor we zaterdag niet kregen wat we wel verdienden.”

O15 speelt gelijk in de slotseconde
VVV-Venlo O15 ging in Amsterdam op bezoek bij DWS O15. Na een 1-1 ruststand kwam de ploeg uit Venlo in de slotfase op een 1-2 voorsprong. “Als je in de blessuretijd de 1-2 maakt, moet je die voorsprong vasthouden. Toch geven we in de absolute slotseconde de voorsprong weg, 2-2. Dit moet een leerproces zijn voor de spelers. Als je weet dat je eigenlijk het winnende doelpunt maakt in de blessuretijd, hoef je niet meer de voetballende oplossing te zoeken. Dit deden we wel, waardoor we het deksel op de neus kregen”, laat trainer Jeroen Schepens weten.

O13 verslaat Quick in Venlo
VVV-Venlo O13 versloeg het Haagse Quick O13. In eigen huis werd het 2-1. Trainer Joeri Janssen: “In de eerste helft geven we twee grote kansen weg uit balverlies in onze eigen opbouw. Daar kwamen we goed weg. Het was te onrustig en slordig in de eerste helft.” Bij rust was de stand nog 0-0. Na de hervatting zag het spel er veel beter uit. “Vooral ook doordat de posities en ruimtes beter bezet waren. We maakten drie prachtige doelpunten, waarvan er een afgekeurd werd. De jongens verdienen een groot compliment voor hun strijdlust en inzet. Dit was fantastisch om te zien!”

O12 ten onder bij ADO
VVV-Venlo O12 speelde tegen ADO Den Haag O12. Op het prachtige complex in Den Haag was de tegenstander uit Den Haag te sterk voor de ploeg uit Venlo. Trainer Maarten Hanssen blikt kort maar krachtig terug: “De tegenstander was vandaag veel te sterk voor ons, eigenlijk in alle opzichten. Dit moet een goede bewustwording zijn voor de jongens, dat er werk aan de winkel is om ook deze tegenstanders weerstand te bieden. Ondanks het verlies gaan we gewoon door waar we mee bezig zijn, de ontwikkeling van de spelers en het team is veel belangrijker dan de uitslag.’’

O10 op zaaltoernooi
VVV-Venlo O10 heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan een zaaltoernooi in het Duitse Wuppertal. “De eerste wedstrijd moesten de jongens nog wennen aan de manier van spelen in de zaal. Het zijn vijf tegen vijf wedstrijdjes waarbij het tempo hoger is en het fysieke spel veel zwaarder is dan op het veld. Het ging iedere wedstrijd een stukje beter en ik heb mooie acties en doelpunten gezien. Tevens heeft de ploeg enorm hard gewerkt en veel arbeid geleverd. We hebben tegen 6 verschillende clubs gespeeld uit 3 verschillende landen, super leerzaam”, zegt trainer Coen Aarts over het zaaltoernooi.

Uitslagen Jeugdopleiding 3 november:

Competitie:
VVV-Venlo O19 – De Graafschap O19 1-2
Hollandia O17 – VVV-Venlo O17 0-0
DWS O15 – VVV-Venlo O15 2-2
VVV-Venlo O13 – Quick O13 2-1
ADO Den Haag O12 – VVV-Venlo O12 24-4

Toernooi:
Zaaltoernooi SV Wuppertal: 7e plaats

JEUGD #ISVVV

 

mf2