Menu

O15 kampioen, O19 blijft koploper

maandag 13 mei 2019

Onze elftallen bleven afgelopen weekend ongeslagen. Onze O15 wist zelfs de titel in de 1e divisie laag te behalen en onze O19 blijft, ondanks een gelijkspel, trotse koploper. Een terugblik op alle gespeelde duels.

O19 blijft koploper
VVV-Venlo O19 heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch O19. “Het was een wedstrijd waarin we in de eerste helft nauwelijks in de problemen kwamen, maar het zelf nalieten om de tegenstander pijn te doen. We waren dominant, maar scoorden maar één keer”, laat trainer Jordy Reneerkens weten. Na rust werden twee goals weggegeven. De achterstand werd pas vijf minuten voor tijd rechtgezet. “Maar zelfs daarna hadden we nog kans op de zege”, baalt Reneerkens. De voorsprong op achtervolger Roda JC is verkleind naar drie punten met nog twee speelrondes te gaan.

O17 pakt punt, maar doet zichzelf tekort
VVV-Venlo O17 is bij AFC Amsterdam niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Trainer Dominik Vergoossen: “Onze eerste helft was aan de bal redelijk. In strijd en beleving was het te pover zodat we met 2-1 achter stonden bij rust. Daarna waren we een stuk scherper en kregen we kans op kans om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Ook werd ons een penalty onthouden. Gelukkig viel de 2-2 nog wel, waardoor we met een puntje terug naar Venlo konden gaan.” Een belangrijk punt bleek na afloop. De ploeg heeft handhaving met nog twee speelrondes te gaan, nog altijd in eigen hand.

O15 pakt titel op eigen veld
Met maar liefst acht punten voorsprong op achtervolger Roda JC is VVV-Venlo O15 kampioen geworden in de 1e divisie laag. Op eigen veld werd Hollandia eenvoudig met 4-0 verslagen. “Er stond meer druk op deze wedstrijd dan anders. Er was meer publiek, omdat een zege zou betekenen dat we kampioen waren. Toch hebben we daar geen last van gehad. We domineerden in de eerste helft en hadden vaker dan twee keer moeten scoren. Ook na rust zijn we totaal niet in de problemen geweest en scoorden we nog twee mooie goals. De spelers hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt en verdienen een groot compliment voor dit kampioenschap”, aldus de trotse trainer Jeroen Schepens.

O13 komt knap terug
VVV-Venlo O13 won met 1-3 bij FC Emmen. “We hadden ons goed ingesteld op deze tegenstander. Zo wisten we dat we de diepte eruit moesten halen en heel veel strijd moesten leveren. Voor rust hadden we complete controle over de wedstrijd, al kregen we geen grote kansen”, kijkt trainer Joeri Janssen terug. Toch kwam de Venlose ploeg na rust op een achterstand. “We hadden het even lastig. Maar dat we dan in vijf minuten tijd een 1-0 achterstand ombuigen naar een 1-3 voorsprong is een groot compliment waard aan deze ploeg. De jongens hebben een enorm doorzettingsvermogen!”

O12 verliest nipt in eigen huis
VVV-Venlo O12 heeft afgelopen zaterdag in Venlo met 10-11 verloren van De Graafschap. “We hebben uitstekende dingen laten zien. Wederom scoren we te weinig, wat ons dan opbreekt in het eindresultaat. Toch moeten we door een uitslag heen kijken en lekker loslaten. Dan hebben we het wederom prima gedaan en zien we wekelijks een beter team op het veld staan waarin de individuele spelers zich weten te ontwikkelen”, blikt trainer Maarten Hanssen terug.

O9 speelt sterk toernooi
VVV-Venlo O9 heeft een sterk toernooi gespeeld in Duitsland. Op de ‘U9 Kempen-Cup 2019’ wist de ploeg van trainer Coen Aarts een 18e plaats te behalen in een veld van 72 deelnemers. Een mooi resultaat. “We hebben een leuk en leerzaam voetbalweekend gehad. Voor de jongens een fantastische ervaring om in één weekend tijd tegen clubs als Manchester City, Juventus en Borussia Dortmund te mogen spelen. We hebben wedstrijden gewonnen van onder andere Vitesse, KV Mechelen en PEC Zwolle en zijn tevens het beste Nederlands team op dit toernooi”, aldus de trainer.

Uitslagen Jeugdopleiding zaterdag 11 mei
VVV-Venlo O19 – FC Den Bosch O19: 2-2
AFC O17 – VVV-Venlo O17: 2-2
VVV-Venlo O15 – Hollandia O15: 4-0
FC Emmen O13 – VVV-Venlo O13: 1-3
VVV-Venlo O12 – De Graafschap O13: 10-11
VVV-Venlo O9: U9 Kempen-Cup: 18e

#SamenVVV

mf2