Menu

O15 medekoploper na winst

maandag 23 september 2019

Afgelopen weekend kwamen onze jeugdteams weer in actie. De onderbouwteams wisten beide van MVV te winnen. De O13 ging thuis onderuit tegen FC Den Bosch. Zowel de O15 als de O17 wisten het Amsterdamse AFC te verslaan en de O19 ging nipt ten onder tegen Willem II. Een terugblik op de gespeelde duels door onze trainers.

O19 in slotfase nipt onderuit
VVV-Venlo O19 heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II O19 in de slotfase een gelijke stand uit handen gegeven. ‘’We hebben fases in de wedstrijd gehad waarin we moesten overleven. Toch stonden we vrij aardig in onze organisatie en wisten we er in de omschakeling enkele keren goed uit te komen. Het ontbrak aan de juiste uitvoering om meer kansen te creëren. We hadden een punt in handen tegen een sterke tegenstander. Dat dit punt dan in de absolute slotfase nog weggeven wordt is niet prettig. Op naar volgende week!’’, aldus trainer Jordy Reneerkens.

O17 blijft winnen
VVV-Venlo O17 blijft koploper. In Amsterdam werd AFC O17 met 1-2 verslagen. Trainer Jeroen Schepens blikt terug: ‘’We kwamen na een kwartier spelen op een terechte voorsprong en waren voetballend sterker dan de tegenstander. We creëerden een aantal dreigende situaties voor het doel van AFC maar we wisten ook dat ze sterk waren in de omschakeling met veel snelheid voorin. Op die manier kwamen ze ook op 1-1. Dat is zonde, want we hadden het hier vooraf uitgebreid over gehad. Uit een hoekschop wisten wij gelukkig nog voor rust de 1-2 te maken. Na rust was het van beide kanten een stuk minder, maar we hebben goed in de controle kunnen spelen wat een compliment richting de groep is.’’

O15 wint voor derde keer op rij
VVV-Venlo O15 heeft AFC O15 in Venlo met 2-1 verslagen. ‘’We wisselden de hele wedstrijd dominante fases met veel controle af voor fases waarin we nonchalant en slordig waren. Voor rust lieten we het na om de wedstrijd te beslissen. Dit was na rust ook het geval: we speelden enkele dreigende situaties niet goed uit. In de slotfase van de wedstrijd werd de druk van de tegenstander groter. We hebben enorm hard moeten knokken in de laatste twintig minuten om de punten in Venlo te houden. Een prima resultaat! Nu staat ons een mooie week te wachten, waarin we ons gaan opmaken om op bezoek te gaan bij medekoploper SC Cambuur’’, laat trainer Joeri Janssen weten.

O13 verliest van FC Den Bosch
VVV-Venlo O13 heeft in Venlo met 1-3 verloren van FC Den Bosch O14. ‘’We hebben een uitstekende eerste helft gespeeld waarin ik met name in balbezit veel goede dingen heb gezien. Dit resulteerde in een 1-0 ruststand. De 2e helft werd FC Den Bosch een paar keer gevaarlijk vanuit dode spelmomenten en de counter waardoor ze de 1-0 achterstand vrij snel wisten om te zetten naar een 1-3 voorsprong. Dit was uiteindelijk ook de eindstand. Het is goed om te zien dat we wederom hebben aangetoond voetballend mee te kunnen in de O14 competitie!’’, blikt trainer Rens Sleegers terug.

O12 wint derby van MVV
VVV-Venlo O12 heeft de derby tegen MVV O12 met 13-9 weten te winnen. Trainer Maarten Hanssen kijkt terug op de gespeelde wedstrijd: ‘’De spelers hebben een prima pot gespeeld. Aan de bal kozen we snel om een linie over te slaan. Dit had te maken met het hoge drukzetten van de tegenpartij. Met vlagen kwamen we ook via het middenveld onder hun druk uit. Als we zonder de bal meer van elkaar gaan bewegen, zouden we hier vaker in kunnen variëren. Ik ben tevreden over wat ik vandaag gezien heb van mijn ploeg.’’

O11 beloond zich tegen MVV
Ook VVV-Venlo O11 heeft de derby tegen MVV O11 weten te winnen. In Venlo werd het 16-7. "De eerste 2 blokjes lieten we niet ons beste spel zien en hadden we veel moeite om ons niveau te halen. Blokje drie en vier waren echter een stuk beter. We creëerden vele mooie aanvallen en doelpunten en hebben uiteindelijk verdiend gewonnen. Volgende week is het zaak om vanaf het begin bij de les te zijn. Wat ik na de eerste twee blokjes zag, stemt me zeer positief", aldus trainer Coen Aarts.

Uitslagen zaterdag 21 september:
VVV-Venlo O19 – Willem II O19: 1-2
AFC O17 – VVV-Venlo O17: 1-2
VVV-Venlo O15 – AFC O15: 2-1
VVV-Venlo O13 – FC Den Bosch O14: 1-3
VVV-Venlo O12 – MVV O12: 13-9
VVV-Venlo O11 – MVV O11: 16-7

mf2