Menu

O15 wint en promoveert

dinsdag 7 mei 2019

Al onze jeugdteams kwamen afgelopen weekend in actie. De eindfase van de competitie nadert. Voor onze O19 en O15 staat de eerste plaats nog op het spel en onze O17 en O13 strijden voor handhaving in de 1e divisie. Door een zege op Spijkenisse is onze O15 wel al verzekerd van een plek bij de eerste twee ploegen, wat betekent dat het team gepromoveerd is naar de 1e divisie hoog waar het volgend seizoen onder andere PEC Zwolle, Willem II en NEC zal gaan treffen. Een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

O19 doet goede zaken in Zwolle
VVV-Venlo O19 ging op bezoek bij PEC Zwolle. De ploeg van trainer Jordy Reneerkens wist met 1-2 te winnen waardoor het elftal nog altijd op kop gaat. Met nog drie speelrondes op de planning bedraagt de voorsprong op achtervolger Roda JC vijf punten wat betekent dat de Venlonaren komende zaterdag de eerste plaats veilig kunnen stellen in de 1e divisie laag. Winst is dan nodig en Roda JC mag dan niet winnen. “Winnen was belangrijk in Zwolle. Als je de eerste plaats kunt behalen, moet je hier altijd voor strijden. Dit hebben we ook getoond in een wedstrijd waarin we vooral de eerste helft de overhand hadden”, aldus de tevreden trainer Jordy Reneerkens.

O17 pakt belangrijke punten
VVV-Venlo pakte tegen Hollandia drie belangrijke punten dankzij een 3-0 zege. “Ik vond dat we slordig begonnen, niet alert genoeg. We hadden moeite met de omschakelmomenten van de tegenstander en mochten van geluk spreken dat onze doelman ons op de been hield. Na rust waren we veel scherper en stonden we beter in de restverdediging. Dit leverde een verdiende overwinning op”, aldus trainer Dominik Vergoossen. Door de driepunter staan de Venlonaren momenteel weer op een veilige positie. Met nog drie speelrondes te gaan blijft het enorm spannend in de 1e divisie laag.

O15 dicht bij kampioenschap
VVV-Venlo O15 heeft zich via een 1-6 overwinning op Spijkenisse verzekerd van een plaats bij de eerste twee op de ranglijst, waardoor de ploeg promoveert naar de 1e divisie hoog. Komende zaterdag kan de ploeg van trainer Jeroen Schepens de titel behalen. “We hadden wederom de controle over de wedstrijd. We liepen snel uit naar 0-4. Dat we na de winterstop pas zeven doelpunten tegen hebben, zegt iets over de discipline die de groep kan opbrengen. Vier van de zeven tegengoals vielen uit spelhervattingen. Dat we zaterdag, twee speelrondes voor het einde, de titel al kunnen pakken, is een compliment waard naar de gehele groep”, zegt Schepens.

O13 vergeet te scoren
VVV-Venlo O13 heeft met 0-0 gelijk gespeeld tegen het Haagse Quick. Door het behaalde punt hebben de Venlonaren handhaving in de 1e divisie laag nog altijd in eigen hand. “We speelden geweldig. In de omschakeling na balverlies stonden we goed in de organisatie waardoor we direct weer agressief druk op de bal kregen en hem ook wisten te veroveren. Mede hierdoor creëerden we kans op kans. Het is onvoorstelbaar dat we geen doelpunt hebben gemaakt. We hebben viermaal de paal geraakt en honderdprocent kansen niet af weten te maken. Dat is een smetje op het sterke spel. Toch hebben we alles nog in eigen hand”, kijkt trainer Joeri Janssen terug.

O11 verliest nipt
VVV-Venlo O11 leed een 2-3 nederlaag tegen het Duitse Rot-Weiss Essen. “We hebben een leuke wedstrijd gespeeld vandaag tegen een prima tegenstander. Verdedigend stond het in de beginfase niet helemaal goed. We wisten ons hierin goed te herpakken waarbij de tegenstander moeite kreeg om onder onze hoge druk uit te komen. Wij hadden zelf ook moeite om onder hun hoge druk uit te spelen, al kregen we hier gaandeweg de wedstrijd wel meer grip op. Een oefenwedstrijd die voor herhaling vatbaar is”, laat trainer Maarten Hanssen weten.

O10 in slotfase ten onder
VVV-Venlo O10 ging ten onder tegen FC Den Bosch O10. De Venlonaren verloren met 11-12 van de ploeg uit Den Bosch. Trainer Coen Aarts blikt terug: “Vandaag hebben we wederom laten zien dat we als team een mooie ontwikkeling doormaken. De jongens hebben mooi verzorgd voetbal laten zien gecombineerd met een flinke portie werklust. Mijn complimenten hiervoor. Hier kunnen we in het slot van het seizoen op voortborduren.”

Uitslagen Jeugdopleiding 4 mei:
PEC Zwolle O19 – VVV-Venlo O19: 1-2
VVV-Venlo O17 – Hollandia O17: 3-0
Spijkenisse O15 – VVV-Venlo O15: 1-6
VVV-Venlo O13 – Quick O13: 0-0
VVV-Venlo O11 – Rot-Weiss Essen U11: 2-3
VVV-Venlo O10 – FC Den Bosch O10: 11-12

mf2