Menu

O15 wint Uchida Cup

maandag 1 april 2019

Afgelopen weekend speelde al onze jeugdteams een competitie wedstrijd, op de O15 na. Deze ploeg speelde bij partnerclub TSC’04 in Tegelen de Uchida Cup 2019. Met succes! De ploeg wist de eerste plaats te veroveren.

Fors verlies voor O19
VVV-Venlo O19 staat weer met beide benen op de grond. De ploeg werd met 1-6 verslagen door FC Emmen O19. Trainer Jordy Reneerkens: “We begonnen nog sterk, maar zakten daarna diep door de ondergrens. We werden op alle fronten afgetroefd.” Ook na rust bleef de ommekeer uit. “We hebben geen moment aanspraak kunnen maken op een goed resultaat. Daarbij komt nog het uitvallen van verdediger Joël Roeffen met een scheenbeenbreuk. We wensen hem namens elftal en staf veel sterkte toe!” Omdat achtervolger Roda JC ook niet wisten te winnen, blijft VVV koploper in de 1e divisie.

O17 verspeelt voorsprong
VVV-Venlo O17 ging op bezoek bij koploper Alphense Boys O17. De Venlonaren gaven een 1-2 voorsprong in de slotfase weg, waardoor er in plaats van drie punten maar 1 punt mee naar Venlo ging. “De eerste helft speelden we uitstekend vanuit de organisatie, wat resulteerde in een terechte 0-1 voorsprong. We gaven nauwelijks iets weg en kregen zelf de nodige kansen. Na rust kregen beide ploegen te maken vreemde arbitrale beslissingen. Mede daardoor kwamen we in de eindfase in de problemen. Zonde dat we in de absolute slotfase de 2-2 tegen kregen”, aldus trainer Dominik Vergoossen.

O15 wint Uchida Cup in Tegelen
VVV-Venlo O15 nam deel aan de tweedaagse Uchida Cup in Tegelen. Op de fantastische velden van partnerclub TSC’04 werd er op dag één gewonnen van Kashiwa Reysol ( 1-0 ) en Sparta AV ( 8-1 ). Op dag twee werd er simpel gewonnen van FC Eindhoven ( 7-0 ) en Fortuna Sittard ( 5-1 ) waardoor de eerste plaats behaald werd. Trainer Jeroen Schepens: ‘’De wedstrijd tegen Kashiwa was een hele nuttige wedstrijd. De tegenstander wilde kost wat kost opbouwen, hierdoor konden we mooi de nadruk leggen op de verdedigende taken. Tegen Sparta hadden we te maken met vele fysieke verschillen. Dit hebben we goed opgelost door vooral in een hoog tempo door te voetballen. Op dag twee hebben we beide wedstrijden vanaf het begin het initiatief genomen en dit geen moment uit handen gegeven. Een mooi weekend voor de groep.”

O13 verliest van Zeeburgia
VVV-Venlo O13 ging in Amsterdam met 4-0 ten onder bij koploper Zeeburgia O13. Trainer Joeri Janssen: “We wisten vooral in de beginfase van de wedstrijd geen grip te krijgen op de manier van spelen van de tegenstander. Vooral op hun fysieke kracht en snelheid hadden we nauwelijks een antwoord. Bovendien begonnen we slap aan de wedstrijd en lieten de onderlinge afstanden veel te groot worden. Daardoor was het al snel 2-0. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd, maar we wisten niet te scoren. De tegenstander was sterk, maar onze weerstand was niet voldoende.”

O12 nipt ten onder bij ADO
VVV-Venlo O12 is afgelopen zaterdag op bezoek gegaan bij ADO Den Haag O12. Er werd een 11 tegen 11 wedstrijd gespeeld en nipt met 2-0 verloren. “Het was een gelijk opgaande wedstrijd met kansen aan weerszijden. Ik vond dat ADO sterker begon aan de wedstrijd maar wij namen het initiatief over namen met goed en verzorgd voetbal. We gaven wel wat kansjes weg. Daar ligt nog wel een aandachtspunt. Daar waar bij ons de bal het doel niet in wilde, was de tegenstander effectiever. Al met al een nuttige en goede wedstrijd”, aldus trainer Maarten Hanssen.

O10 wint derby van Roda JC
VVV-Venlo O10 won de derby tegen Roda JC O10. In Venlo werd het 18-12. “We zijn er vandaag wederom in geslaagd om hetgeen we getraind hebben veelvuldig tot uiting te laten komen in de wedstrijd. Ik heb genoten van de vele acties en mooie aanvallen die de jongens hebben gemaakt”, aldus de tevreden trainer Coen Aarts.

Uitslagen Jeugdopleiding 30 maart:
VVV-Venlo O19 – FC Emmen O19: 1-6
Alphense Boys O17 – VVV-Venlo O17: 2-2
Zeeburgia O13 – VVV-Venlo O13: 4-0
ADO Den Haag O12 – VVV-Venlo O12: 2-0
VVV-Venlo O10 – Roda JC O10: 18-12

 

mf2