Menu

O17 handhaaft zich, O13 degradeert

maandag 27 mei 2019

Afgelopen weekend vielen er voor onze jeugdteams beslissingen in de competitie. Zo kon onze O19 als koploper het seizoen afsluiten en moesten onze O13 en O17 nog strijden voor handhaving. Met wisselend succes. Een terugblik op de gespeelde duels.

O19 sluit jaar af als koploper
VVV-Venlo O19 heeft, net als vorig seizoen, de competitie afgesloten als koploper. De Venlonaren hadden zich de eerste seizoenshelft niet geplaatst voor de ‘promotiepoule’ waardoor ze na de winterstop tegen degradatie moesten spelen. In deze poule werden de Venlonaren na een 2-2 gelijkspel tegen Roda JC eerste. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust gaven we de doelpunten te simpel weg. Na rust waren we veel gretiger en hadden we, ondanks een rode kaart, nog kunnen winnen”, blikt trainer Jordy Reneerkens terug. Nadat de Venlonaren nu twee seizoenen nipt naast de promotiepoule grijpen, is het doel voor komende jaargang simpel volgens de trainer: “Volgend seizoen willen we na de winterstop eens spelen voor promotie, in plaats van voor handhaving. Daar gaan we na de zomer mee aan de slag.”

O17 weet zich te handhaven
VVV-Venlo O17 heeft zich op bezoek bij Go Ahead Eagles dankzij een doelpuntloos gelijkspel weten te verzekeren van nog een seizoen 1e divisie. “Nadat de O17 vorig seizoen promoveerde vanuit de 2e divisie, wilden we ons dit seizoen handhaven. Op een haar na werd deelname aan de promotiepoule voor de winterstop gemist, waardoor we in de degradatiepoule terechtkwamen. We speelden vandaag scherp en lieten zien dat we ons koste wat kost wilden handhaven. Omdat concurrent FC Emmen verloor, wisten we voor de wedstrijd al dat er gekke dingen moesten gebeuren wilden we ons niet direct veilig spelen. De jongens hebben dit uitstekend opgepakt. Het is zonde dat we onszelf niet hebben weten te belonen met een doelpunt”, laat trainer Dominik Vergoossen weten.

O15 sluit seizoen af in stijl

VVV-Venlo O15 heeft laten zien de terechte kampioen te zijn in de 1e divisie laag. Nadat afgelopen donderdag in Kerkrade Roda JC met 0-1 werd verslagen, werd DWS uit Amsterdam zaterdag met 4-3 opzij gezet. “Een mooie prestatie om in drie dagen tijd tweemaal een zege binnen te halen. Dit laat zien wat voor tweede seizoenshelft we gedraaid hebben. Het is nogmaals een compliment waard richting de groep hoe ze zich na het binnenhalen van de titel toch wilden blijven bewijzen. Een mooi seizoen op een waardige manier afgesloten”, aldus de tevreden trainer Jeroen Schepens.

O13 degradeert naar 2e divisie
VVV-Venlo O13 had in Vlissingen handhaving in eigen hand. Bij een overwinning waren de mannen van trainer Joeri Janssen zeker van handhaving, bij een gelijkspel mocht concurrent FC Emmen niet met meer dan zeven doelpunten verschil winnen en bij verlies was degradatie een feit, omdat JVOZ dan over de ploeg heen zou gaan. “Enkele weken geleden had iedereen ons al afgeschreven. Dat we de laatste vijf wedstrijden ongeslagen bleven, is een bevestiging van de ontwikkeling die de groep doorgemaakt heeft. We wilden het vandaag kost wat kost afmaken en dat was aan de gretigheid van de spelers te zien”, aldus de trainer. De Venlonaren waren voor rust beter en gingen terecht met een 0-1 voorsprong rusten. “Ook na rust hadden we volledige controle. Het balbezit was voor JVOZ, maar we gaven geen enkele kans weg en waren dreigend uit de omschakeling.” In de negende minuut (!) van de blessuretijd wist JVOZ toch de 1-1 te maken, waardoor VVV afhankelijk was van de concurrent uit Emmen. Die bleek met maar liefst 8-0 te hebben gewonnen waardoor de Venlonaren op uiterst zure manier degraderen uit de 1e divisie.

Uitslagen jeugdopleiding zaterdag 25 mei:
VVV-Venlo O19 – Roda JC O19: 2-2
Go Ahead Eagles O17 – VVV-Venlo O17: 0-0
VVV-Venlo O15 – DWS O15: 4-3
JVOZ O13 – VVV-Venlo O13: 1-1
VVV-Venlo O12 – OH Leuven O12: 2-6 (oefen)
VVV-Venlo O10: vrij

#SamenVVV

mf2