Menu

O17 houdt aansluiting Top 3

maandag 8 oktober 2018

Afgelopen weekend stonden er voor al onze jeugdteams competitiewedstrijden, oefenwedstrijden of toernooien op het programma. Een korte terugblik op de gespeelde duels.

O19 speelt gelijk in Alphen aan de Rijn
VVV-Venlo O19 deed zichzelf tekort op bezoek bij Alphense Boys. “We moesten het wederom opnemen tegen een ploeg die zich ingroef en op de counter speelde. Hier hadden het niet makkelijk mee”, zegt trainer Dominik Vergoossen. De ploeg uit Venlo speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. “Wij scoorden twee keer uit een strafschop, maar hadden er zeker nog een moeten krijgen. Daarnaast werd een doelpunt van ons onterecht afgekeurd. Al met al vrij teleurstellend.”

O17 behaalt overwinning in Amsterdam
VVV-Venlo O17 heeft afgelopen zaterdag drie punten behaald bij AFC en zodoende de aansluiting met de top van de competitie weten te behouden. “We waren aan de bal de betere ploeg. Alleen verzuimden we om echt gevaarlijk te worden. We waren te slordig in de eindfase”, blikt trainer Jordy Reneerkens terug. De Venlonaren wisten de wedstrijd in Amsterdam uiteindelijk met 0-1 te winnen. “Na het doelpunt hadden we de score nog verder kunnen en zelfs moeten uitbreiden. Uiteindelijk een verdiende overwinning die voor de ranglijst belangrijk was om aansluiting te houden met de bovenste ploegen.”

O15 strijdend ten onder in Leeuwarden
Op bezoek bij SC Cambuur wist VVV-Venlo O15 niet te winnen. De ploeg uit Venlo wist de koploper prima weerstand te bieden. Er werd met 4-3 verloren. Trainer Jeroen Schepens was kort over het verloop van de wedstrijd: “Beide teams domineerden fases van de wedstrijd. We hebben onze kansen gehad maar verzuimd om SC Cambuur pijn te doen.”

O13 verliest thuis van FC Emmen
VVV-Venlo O13 wist zaterdag in eigen huis niet te winnen van FC Emmen O13. “We begonnen goed”, zegt trainer Joeri Janssen. “De eerste twintig minuten waren we zeker niet de mindere. Erna geven we de wedstrijd wederom in vijf minuten tijd uit handen.” De ploeg verloor uiteindelijk ruim met 0-5 van de opponent uit Emmen. “Wederom krijgen we veel tegendoelpunten te verwerken. Dit zal de komende wedstrijden echt beter moeten. Volgende week hebben we een ‘Engelse week’ met drie wedstrijden in zeven dagen. Genoeg kansen dus om ons te revancheren!”

O11 lichting 8e op toernooi
VVV-Venlo O12 bestaat uit O11 en O12 spelers. Afgelopen zaterdag ging de O11 leeftijd op toernooi. “We eindigden op de achtste plaats. We hadden een goede start waarin we met fases goed voetbal lieten zien”, zegt trainer Maarten Hanssen. De ploeg wist te winnen van PSV, Erkelenz en Rapid Wien. “Onze sterke start wisten we niet door te trekken in het vervolg van het toernooi. Uiteindelijk had er meer in gezeten!”

O10 verliest nipt van Ajax
VVV-Venlo O10 heeft afgelopen zaterdag geoefend tegen Ajax. Trainer Coen Aarts blikt terug: “In vergelijking met de vorige wedstrijden tegen topteams heeft de ploeg veel vooruitgang laten zien. We hebben onze huid duur verkocht doordat we agressief druk deden zetten en na de balveroveringen leuke dingen lieten zien aan de bal.” De ploeg uit Venlo verloor uiteindelijk met 19-17 van de Amsterdammers. “We hebben vier van de acht wedstrijdjes weten te winnen. Een leuke en leerzame ervaring om uit tegen Ajax te mogen spelen.”

Uitslagen Jeugdopleiding zaterdag 6 oktober:

Competitie:
Alphense Boys O19 - VVV-Venlo O19       2-2
AFC O17 - VVV-Venlo O17            0-1
SC Cambuur O15 - VVV-Venlo O15            4-3
VVV-Venlo O13 - FC Emmen O13               0-5

Oefen:
Ajax O9 - VVV-Venlo O10              19-17

Toernooi:
Erki-Cup: 8e plaats

JEUGD #ISVVV

 

 

mf2