Menu

O17 koploper door winst

maandag 16 september 2019

Afgelopen weekend kwamen onze jeugdteams weer in actie. Alleen de O12 was vrij en voor deze groep stond een Teamdag op de planning. De O11 nam het thuis op tegen PSV, de O13 ging op bezoek bij FC Eindhoven, de O15 speelde in Venlo tegen NEC en voor de bovenbouwteams stonden uitwedstrijden op de planning. Zo moest de O17 het opnemen tegen Almere City FC en de O19 maakte de reis naar Rotterdam waar Excelsior de tegenstander was. Een terugblik op de gespeelde duels door onze trainers.

O19 pakt punt in Rotterdam
VVV-Venlo O19 ging op bezoek bij Excelsior O19 en wist door een 2-2 gelijkspel een puntje mee terug naar huis te nemen. ‘’De eerste fase van de wedstrijd waren we sterk en dominant. We kregen een grote 1 op 1 kans maar wisten deze helaas niet te benutten. Na de drinkpauze veranderde het spelbeeld compleet. We zakten erg terug in niveau en met name verdedigend zag het er soms niet goed uit. Na rust kwamen we enkele keren goed weg door uitstekend keeperswerk van onze doelman. Via een ‘kluts’ wisten we de gelijkmaker te maken. Een gestolen punt, waar we uiteindelijk gezien de kansenverhouding erg blij mee waren.’’, laat trainer Jordy Reneerkens weten.

O17 door winst koploper
VVV-Venlo O17 heeft voor de derde keer op rij weten te winnen. Op bezoek bij Almere City FC O17 wisten de Venlonaren vlak voor tijd de winnende ( 1-2 ) te maken waardoor het de nieuwe koploper in de 1e divisie is. ‘’Het was een gelijk opgaande wedstrijd die zich in een heel hoog tempo afspeelde. Het spel ging op en neer en door het hoge tempo werd het met momenten slordig. De betere kansen waren voor ons, zeker voor rust. Na de achterstand wisten we nog meer druk op de tegenstander te zetten en via een strafschop en een prachtig afstandsschot wisten we de wedstrijd te winnen. De groep heeft goed doorgezet en de punten mee huiswaarts genomen.’’, kijkt een tevreden trainer Jeroen Schepens terug.

O15 wint wederom
VVV-Venlo O15 heeft voor de tweede maal op rij weten te winnen. Nadat vorige week PEC Zwolle werd verslagen kreeg de ploeg zaterdag NEC O15 op bezoek en speelde het een sterke wedstrijd die uiteindelijk met 2-1 gewonnen werd. ‘’We hebben ruim een uur lang weten te domineren. Zowel aan de bal als zonder bal hadden we de zaken goed voor mekaar. We vergaten echter doelpunten te maken. In een fase waarin we wat slordiger werden en NEC in de wedstrijd groeide, wisten we ineens wél tweemaal te scoren. Een uitstekende prestatie van de groep, zowel wat betreft arbeid als in voetballend vermogen.’’, aldus trainer Joeri Janssen.

O13 ten onder in Eindhoven
VVV-Venlo O13 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Eindhoven O14. Hoofdtrainer Rens Sleegers was wegens omstandigheden verhinderd en werd vervangen door Hoofd Opleiding Roger Bongaerts. Hij kijkt terug op het gespeelde duel: ‘’Als spelers en staf hebben we een dubbel gevoel overgehouden aan het debuut in de gesloten O14 competitie. Na een goede eerste helft waarin goed weerstand werd geboden aan een prima combinerend FC Eindhoven O14 ging onze O13, aangevuld met enkele O14 spelers, zelfs rusten met een 2-3 voorsprong. We speelden goed en wisten driemaal te scoren. Na de rust werd het verschil in leeftijd en fysiek echter te groot waardoor FC Eindhoven kon uitlopen naar een 7-3 overwinning. Een goede eerste ervaring met het spelen in competitie waarin de tegenstanders een jaar ouder zijn. Voor de ontwikkeling een goede zet, passend bij de visie van onze jeugdopleiding.’’

O11 verliest van PSV
VVV-Venlo O11 kreeg zaterdag PSV O11 op bezoek. De wedstrijd ging met 9-18 verloren. "We hebben vandaag een aantal blokjes gespeeld waarin we hebben laten zien een ploeg als PSV het lastig te kunnen maken. Als we de gehele wedstrijd bekijken is de uitslag echter een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Aan de inzet en werklust van de jongens heeft het in ieder geval niet gelegen. Ik heb genoeg leerpunten gezien waar we mee aan de slag kunnen", aldus trainer Coen Aarts.

Uitslagen jeugdteams:

Excelsior O19 – VVV-Venlo O19: 2-2
Almere City FC O17 – VVV-Venlo O17: 1-2
VVV-Venlo O15 – NEC O15: 2-1
FC Eindhoven O14 – VVV-Venlo O13: 7-3
VVV-Venlo O11 – PSV O11: 9-18

mf2