Menu

O19 bekert verder, O13 uitgeschakeld

maandag 28 januari 2019

Onze O19 en O13 kwamen afgelopen zaterdag in Covebo Stadion - De Koel - in actie voor de 8e finale van het bekertoernooi. In Maastricht speelde onze O17 een oefenwedstrijd tegen MVV O17. De overige wedstrijden van de jeugdteams waren wegens de weersomstandigheden afgelast. Een korte terugblik op de bekerwedstrijden.

O19 verslaat SC Heerenveen
VVV-Venlo O19 heeft afgelopen zaterdag laten zien goed mee te kunnen met ploegen die op een hoger niveau acteren. Na een 2-2 eindstand tegen SC Heerenveen O19 wist ons vaandelteam dankzij het beter nemen van penalty’s de kwartfinale van het O19-bekertoernooi te bereiken. Trainer Jordy Reneerkens was vanzelfsprekend tevreden. “Het was een spannende wedstrijd waarin beide ploegen mogelijkheden kregen om de overwinning naar zich toe te trekken. We de weerstand die we eigenlijk wekelijks moeten hebben. Positief om te zien dat we hierin goed mee kunnen. Voor de groep een mooie overwinning om weer op door te bouwen!” De Venlonaren zitten door de overwinning bij de laatste acht van het bekertoernooi met onder andere nog ploegen als Ajax O19 en PSV O19.

O13 strijdend ten onder tegen Vitesse
VVV-Venlo O13 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de kwartfinales van het O13-bekertoernooi te bereiken. Vitesse O13 was met 0-2 te sterk. “Ik vond dat we sterk aan de wedstrijd wisten te starten, toch was er een fase in de eerste helft waarin we het lastig hadden. Na rust groeiden we meer en meer in de wedstrijd en vond ik ons in de beginfase de betere ploeg”, aldus trainer Joeri Janssen. Door een knullige tegentreffer werd het 0-1 en toen VVV op de geklijkmaker ging jagen, viel ook de tweede tegentreffer. “Het was positief om te zien dat de groep veel energie in de wedstrijd kon leggen en dat de vier O12 spelers goed overeind bleven tegen een ploeg die op het hoogste niveau speelt. Jammer van het resultaat, maar Vitesse was de terechte winnaar", aldus Janssen. Bij gasten uit Arnhem zagen we overigens een bekend gezicht! De ploeg stond namelijk onder leiding van onze oud-speler Frank van Kouwen.

Uitslagen Jeugdopleiding 26 januari:
Beker:
VVV-Venlo O19 * – SC Heerenveen O19: 2-2 (* wns)
VVV-Venlo O13 – Vitesse O13: 0-2

Oefenduel:
MVV O17 – VVV-Venlo O17: 2-1

JEUGD #ISVVV

mf2