Menu

O19 maakt het zichzelf lastig

maandag 26 november 2018

Afgelopen zaterdag stonden er weer jeugdwedstrijden op het programma voor onze teams uit de Jeugdopleiding. De resultaten waren wisselend.

O19 verliest in Den Bosch
VVV-Venlo O19 nam het zaterdag op tegen FC Den Bosch O19. Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van trainer Dominik Vergoossen, die bij de eerste vier moet eindigen om het doel, een plek in de ‘promotie poule’, te bereiken. ‘’Na een rommelig beginnen van de wedstrijd met kansen over en weer werden we na een eigen corner uit-gecounterd. Hierdoor moesten we de rust in met een achterstand.” Meteen na de hervatting werd een defensieve blunder afgestraft: 2-0. “Na die tegengoal werd er met meer overtuiging gespeeld en wisten we nog terug in de wedstrijd te komen. Maar de 2-1 nederlaag was terecht omdat bij ons teveel spelers niet hun gewenste niveau haalden.’’

O17 overklast Go Ahead Eagles
VVV-Venlo O17 heeft afgelopen zaterdag een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen Go Ahead Eagles O17. “Het was een wedstrijd waarin we aan de bal zeker de bovenliggende ploeg waren. Naarmate de wedstrijd vorderde werden we steeds sterker op de helft van de tegenstander”, aldus trainer Jordy Reneerkens. De ploeg uit Venlo ging met een 1-0 voorsprong rusten, maar het goede spel werd na rust omgezet in doelpunten. “Door wat omzettingen van de tegenstander in de tweede helft ontstond er veel ruimte in de omschakeling voor ons. De ruimte werd met een aantal fraaie aanvallen en doelpunten bekroond, waardoor het 4-0 werd. Al met al een mooie teamprestatie met een aantal zeer fraaie doelpunten.”

O15 wint bij Spijkenisse
VVV-Venlo O15 heeft afgelopen zaterdag een goed resultaat behaald bij Spijkenisse O15. Eerder dit seizoen werd er in Venlo nog met 1-1 gelijk gespeeld tegen dezelfde tegenstander, zaterdag waren de krachtsverhoudingen duidelijk in Venloos voordeel, met een 1-5 zege als resultaat. Trainer Jeroen Schepens: “Vanaf de eerste minuut hadden we de wedstrijd onder controle en scoorden we twee prima doelpunten. Na rust hadden we het een klein kwartier even lastig, maar daarna pakten we het weer uitstekend op en liepen we uit naar een mooie overwinning. Na de nederlaag van vorige week is dit een mooie revanche!”

O13 verliest in slotminuut
VVV-Venlo O13 heeft afgelopen zaterdag in de slotminuut van de wedstrijd verloren van koploper FC Volendam O13. “Ondanks de nederlaag ben ik tevreden”, zegt trainer Joeri Janssen. “Door de linies compact te houden hebben we vroeg druk op de opbouw van de tegenstander kunnen zetten en hierin ook veel ballen kunnen veroveren. Ook aan de bal hebben we leuke dingen laten zien. Het is jammer dat we na de 1-0 niet de 2-0 konden maken.” Eerder dit seizoen werd er in Volendam nog met 5-0 verloren, zaterdag gingen de Venlonaren met een 1-1 stand rusten. “Na rust veranderde het spelbeeld niet, de wedstrijd ging gelijk op. Dat we dan in de slotminuut toch nog verliezen doordat we niet helemaal goed staan, is erg jammer voor de groep. Maar na de matige wedstrijd van vorige week hebben we vandaag weer hele goede dingen laten zien.”

O10 wint knap bij NEC
VVV-Venlo O10 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij NEC O10 en wist met 15-16 te winnen. Trainer Coen Aarts kijkt tevreden terug: “Na de eerste competitie overwinning vorige week hebben we dit een mooi vervolg kunnen geven. Na een uitstekende trainingsweek hebben we tegen NEC wederom goed voetbal laten zien. Dit hebben we weten te combineren met veel passie en strijd. Het is leuk om te zien dat we stappen maken als team. Deze lijn gaan we door te trekken de richting de komende weken.”

Uitslagen Jeugdopleiding:
Competitie:
FC Den Bosch O19 – VVV-Venlo O19 2-1
VVV-Venlo O17 – Go Ahead Eagles O17 4-0
Spijkenisse O15 – VVV-Venlo O15 1-5
VVV-Venlo O13 – FC Volendam O13 1-2
NEC O10 – VVV-Venlo O10 15-16

VVV-Venlo O12 was vrij.

JEUGD #ISVVV

 

mf2