Menu

O19 pakt drie punten

maandag 7 oktober 2019

Afgelopen weekend kwamen onze jeugdteams wederom in actie. Zo wist de O19 de eerste drie punten van het seizoen te pakken tegen Zeeburgia en wist de O17 de directe concurrent NAC in Breda te verslaan. Een terugblik door onze jeugdtrainers. 

O19 pakt eerste drie punten
VVV-Venlo O19 heeft in Venlo het Amsterdamse Zeeburgia O19 met 2-1 verslagen. "Het was een wedstrijd waarin we op voorsprong komen door een mooie vrije trap maar de gelijkmaker weer als een cadeautje weggeven. Na rust waren de betere kansen voor Zeeburgia, maar wij weten op voorsprong te komen en laten het uiteindelijk na om in de laatste fase van de wedstrijd verder uit lopen. Een nodige overwinning tegen een tegenstander die het ons behoorlijk lastig heeft gemaakt.", laat trainer Jordy Reneerkens weten. 

O17 wint voor vijfde keer 
VVV-Venlo O17 heeft een knappe overwinning geboekt in Breda. Directe concurrent NAC O17 werd met 1-2 verslagen. Trainer Jeroen Schepens blikt terug: "Het was een perfecte start door al na 13 seconden op voorsprong te komen. Een gretige voorhoede die meteen super scherp reageerde op het slippertje van de NAC defensie. Daarna hebben we vooral verdedigd. In het begin van de wedstrijd hadden we erg veel moeite om grip te krijgen op het spel van NAC. Ondanks dat hebben we weinig kansen tegen gekregen maar ook te weinig gecreëerd. De 2e helft hadden we meer grip en konden we er bij vlagen ook gevaarlijk uitkomen. Dit leidde tot de 0-2. Ondanks de 1-2 in de blessure tijd zijn we niet meer in gevaar gekomen. Complimenten aan de groep voor de strijdlust, ik heb één team gezien met veel strijd!"

O15 blijft ongeslagen 
VVV-Venlo O15 blijft ongeslagen in de competitie. In eigen huis werd FC Dordrecht O15 met 4-0 verslagen. "Voor rust hadden we moeite met de speelwijze van FC Dordrecht. Desondanks geven we geen uitgespeelde kansen weg, alleen een vrije trap die op de paal belanden. Daar kwamen we goed weg. In de rust hebben we het tactisch iets anders weg gezet, dit pakte goed uit wat resulteerde in een vrij eenvoudige tweede helft waarin we enkele mooie doelpunten wisten te maken. Volgende week staat er weer een mooie wedstrijd op de planning als we het mogen opnemen tegen medekoploper ADO Den Haag.", laat trainer Joeri Janssen weten. 

O13 krijgt pak slaag 
VVV-Venlo O13 is in eigen huis tegen een ruime nederlaag aangelopen. Het fysiek sterke FC Dordrecht O14 was met 2-11 te sterk voor de Venlonaren. "We hadden veel moeite met de formatie en hoge druk van FC Dordrecht. Desondanks wisten we regelmatig onder de hoge druk uit te spelen wat een compliment is voor de groep. Kijkend in verdedigend opzicht stonden we vaak positioneel niet goed en gaven we niet genoeg druk op de bal waardoor we FC Dordrecht te veel tijd en ruimte gaven die ze goed wisten te benutten. Naar aanleiding van deze wedstrijd zijn er weer genoeg punten waar we ons de komende weken op kunnen focussen.", aldus trainer Rens Sleegers. 

O12 speelt sterk tegen PSV 
VVV-Venlo O12 heeft het in Venlo goed gedaan tegen PSV O12. Na twee sterke blokjes werd de voorsprong in de laatste blokjes uit handen gegeven: 9-15. Trainer Maarten Hanssen kijkt terug:" Over het algemeen vind ik dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld. Ondanks dat PSV wel de bovenliggende partij was, hebben we onze kansen en mogelijkheden wel degelijk weten te benutten. Jammer dat we hierin niet constant wisten te blijven. De mindere fase van ons, was met namen het 3e blokje. Dat wilde we in het laatste deel van de wedstrijd rechtzetten, maar de wedstrijd was al gespeeld."

Uitslagen 5 oktober:

Competitie
VVV-Venlo O19 - Zeeburgia O19: 2 - 1
NAC O17 - VVV-Venlo O17: 1 - 2
VVV-Venlo O15 - FC Dordrecht O15: 4 - 0
VVV-Venlo O13 - FC Dordrecht O14: 2 - 11
VVV-Venlo O12 - PSV O12: 9 - 15

Oefenwedstrijd
Vitesse O11 - VVV-Venlo O11: 14 - 4

mf2