Menu

O19 pakt koppositie in 1e divisie

maandag 24 september 2018

Afgelopen weekend stonden er voor al onze jeugdteams competitiewedstrijden op het programma. Een korte terugblik op de gespeelde duels.

O19 verslaat Go Ahead Eagles
VVV-Venlo O19 deed uitstekende zaken tegen Go Ahead Eagles O19. In Deventer wisten de Venlonaren met 1-3 te winnen waardoor ze nu koploper zijn in de 1e divisie. “We kwamen al snel op achterstand. We werden op alle fronten afgetroefd door een heel slap begin. Na een half uur kwamen wie via een vrije trap gelijk. Daarna hebben we gedomineerd en weinig meer weggegeven’’, blikt trainer Dominik Vergoossen terug. Beide ploegen ging met 1-1 rusten. Na de hervatting was VVV de baas en kwam op een 3-1 voorsprong. “We speelden de mogelijkheden in de eindfase slordig uit waardoor we het nalieten om de tegenstander de definitieve nekslag te geven.”

O17 speelt in eigen huis gelijk
VVV-Venlo O17 kwam net als tegenstander Almere City O17 niet tot scoren. “Het was absoluut geen wedstrijd waarvan je verwacht dat die in 0-0 zou eindigen. Wij creëerden de beste kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken maar verzuimden om te scoren”, zegt trainer Jordy Reneerkens. De gasten uit Almere kregen in de eindfase van de wedstrijd ook nog enkele kansen om de wedstrijd te winnen. “Daarom is het een uitslag waarmee we kunnen leven. Ook al had er meer in gezeten.’’

Wederom overwinning voor de O15
VVV-Venlo O15 wist afgelopen zaterdag wederom een overwinning te behalen. In eigen huis werd de Koninklijke HFC O15 verslagen. “Na een zwakke eerste helft hebben we ons na rust goed hersteld”, zegt trainer Jeroen Schepens. De Venlonaren gingen met een 0-1 achterstand de rust in. “We waren de tweede helft een stuk gretiger in de duels en werden beloond met mooie doelpunten.” De O15 wist uiteindelijk met 3-1 te winnen.

O13 simpel ten onder in Zeeland
VVV-Venlo O13 is afgelopen zaterdag zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. In Zeeland was JVOZ O13 met 4-1 te sterk voor de Venlonaren. “We startten erg goed aan de wedstrijd. We wisten duels te winnen, kansen te creëren en een doelpunt te maken”, blikt trainer Joeri Janssen terug. Toch ging de ploeg met een 2-1 achterstand de rust in. “Na het doelpunt gaven we de controle over de wedstrijd compleet uit handen. Tweede ballen kon de tegenstander eenvoudig oppakken, duels werden verloren en we hadden moeite om te voetballen. Zowel in arbeid als in niveau was het zaterdag onvoldoende.”

O12 doet zichzelf tekort in drieluik
VVV-Venlo O12 heeft het afgelopen zondag in Doetinchem opgenomen tegen De Graafschap O12 en FC Utrecht O12. Beide duels werden verloren. “Er had meer in gezeten dan wat we nu getoond hebben. We hebben onszelf tekort gedaan. Voetballend waren we net als de andere weken niet minder dan de tegenstanders”, kijkt trainer Maarten Hanssen terug. Van De Graafschap werd met 5-1 verloren en FC Utrecht was met 8-2 te sterk. “We hebben onze doelstellingen niet weten te behalen. De volgende wedstrijden mogen we onszelf best belonen door de kansen wel af te ronden, want we zijn wel degelijk op de goede weg!”

O10 strijdend ten onder tegen PSV
VVV-Venlo O10 nam het zaterdag in Venlo op tegen PSV O10. Ondanks een grote uitslag konden de Venlonaren prima weerstand bieden. Trainer Coen Aarts blikt terug: “De eerste twee blokjes hebben we onze huid duur verkocht. De wedstrijd was in evenwicht.” De ploeg uit Eindhoven bleek uiteindelijk te sterk voor de Venlonaren. Dit was terug te zien in de uitslag: 9-28. “Een wedstrijd waaruit we onze leerpunten kunnen halen richting de volgende trainingen en wedstrijden.”

Uitslagen Jeugdopleiding 22 & 23 september:
Go Ahead Eagles O19 – VVV-Venlo O19: 1-3
VVV-Venlo O17 – Almere City O17: 0-0
VVV-Venlo O15 – Kon. HFC O15: 3-1
JVOZ O13 – VVV-Venlo O13: 4-1
De Graafschap O12 – VVV-Venlo O12: 5-1
FC Utrecht O12 – VVV-Venlo O12: 8-2
VVV-Venlo O10 – PSV O10: 9-28

JEUGD #ISVVV

 

mf2