Menu

O19 verliest van Excelsior

maandag 10 februari 2020

Afgelopen zaterdag kwamen al onze zes jeugdteams in competitieverband in actie. Drie thuiswedstrijden en drie uitwedstrijden. Onze hoofdtrainers blikken terug op de gespeelde duels. 

O19 ten onder tegen Excelsior 
VVV-Venlo O19 nam het afgelopen zaterdag in Venlo op tegen Excelsior O19. Er werd met 1-5 verloren. "Beide ploegen waren evenwicht aan elkaar tot kort voor de rust. In die fase moeten we in twee minuten tijd twee doelpunten incasseren. Na rust waren we de bovenliggende ploeg dat enkele zeer goede kansen onbenut laat om de aansluitingstreffer te maken. Aan de andere kant ontstaat een discutabele situatie waarin de scheidsrechter besluit een strafschop te geven. Hiermee komt de stand op 1-4 en was de wedstrijd gespeeld. Een geflatteerde nederlaag waarin we onze eigen kansen onbenut laten en de wedstrijd eigenlijk al in de eerste helft veel te gemakkelijk weggeven", aldus trainer Jordy Reneerkens. 

O17 geeft punt uit handen
VVV-Venlo O17 kwam op bezoek bij Almere City O17 op een 2-0 achterstand, wist dit goed te maken tot 2-2 maar kreeg uiteindelijk in de slotfase de 3-2 tegen. Trainer Jeroen Schepens: "We begonnen moeizaam aan de wedstrijd. In de opbouw kwamen we moeilijk onder de druk uit. Het was een kort, snel en glad veld waardoor velen moeite hadden met hun eerste aanname. Na 20 minuten kwamen we beter in de wedstrijd, maar echte grote kansen leverde dat niet op. Na rust kwamen we te gemakkelijk 2-0 achter. We bleven vechtlust leveren en strijden waardoor het acht minuten voor tijd 2-2 werd. Dit was een fase waarin we volledige grip hadden op de wedstrijd en zelfs grote kansen hadden op de 2-3. Het is dan erg zuur om kort voor tijd de 3-2 tegen te krijgen uit een standaardsituatie. We gaan hiermee aan de slag en zullen er zeker weten van leren richting de volgende wedstrijden."

O15 mist kans op kans 
VVV-Venlo O15 is in Venlo tegen een nederlaag aangelopen. Excelsior O15 was met 1-3 te sterk. "Het was interessant om te spelen tegen een tegenstander die een ander systeem speelt en een aparte speelwijze hanteert. We hadden vrijwel de gehele wedstrijd controle en wisten kans op kans te creëren, zeer zeker na rust. Daarvoor verdient de groep gewoon een groot compliment. Dat we twee doelpunten tegen krijgen uit situaties waar we even niet goed staan bij een lange bal van de tegenstander, is zuur en te gemakkelijk. We hadden meer verdient vandaag en zullen aan de slag moeten met de eenvoudige tegendoelpunten die we de laatste wedstrijden incasseren.", laat trainer Joeri Janssen weten. 

O13 kansloos in Sittard 
VVV-Venlo O13 heeft vrij kansloos met 4-0 verloren van Fortuna Sittard O14. "We hadden het enorm lastig met de hoge druk van de tegenstander die na onze eerste pass al snel 1 op 1 druk ging zetten. Na de 1-0 achterstand met rust kwam Fortuna na rust steeds vaker voor onze goal. Na rust kregen we vrij snel achter elkaar twee tegendoelpunten waarmee de wedstrijd gelopen was. Verdiend verloren, genoeg stof wederom om van de groeien.", blikt trainer Rens Sleegers terug. 

O12 verliest nipt in Eindhoven 
VVV-Venlo O12 heeft in Eindhoven nipt verloren van PSV O12: 12-9. Trainer Maarten Hanssen kijkt tevreden terug: "Het was een leuke voetbalochtend in Eindhoven. De thuisploeg was de bovenliggende partij en had de meeste kansen, maar met passie en strijd wisten we de weerstand in mijn ogen gelijk te trekken. In het begin vond ik ons te snel voor de lange bal gaan, hierdoor kwamen nauwelijks aan voetballen toe. In het verloop van de wedstrijd wisten we onze spelers tussen de linies wel te vinden kwamen wij ook tot scoren. We kunnen terugkijken op een prima wedstrijd."

O11 wint van De Graafschap 
VVV-Venlo O11 heeft in Venlo met 10-9 weten te winnen van De Graafschap O11. "Vandaag was een wedstrijd met meerdere gezichten. We hebben momenten gekend waarop we als team mooie aanvallen bij elkaar hebben gespeeld en waarin we met veel lef en durf hebben gespeeld, maar we hebben ook momenten gekend waarop we elkaar niet altijd deden helpen en zonder de nodige lef en vertrouwen hebben gespeeld. Dit was met name zichtbaar op momenten dat het even tegen zat. Hier zullen we de komende week wederom veel aandacht aan besteden, zodat we in het vervolg over een langere periode met lef en vertrouwen kunnen spelen, ook als het even in een blokje tegen zit.", laat trainer Coen Aarts weten. 

Uitslagen 8 februari:
VVV-Venlo O19 - Excelsior O19: 1-5
Almere City FC O17 - VVV-Venlo O17: 3-2
VVV-Venlo O15 - Excelsior O15: 1-3
Fortuna Sittard O14 - VVV-Venlo O13: 4-0
PSV O12 - VVV-Venlo O12: 12-9
VVV-Venlo O11 - De Graafschap O11: 10-9

mf2