Menu

O19 verslaat PSV

donderdag 14 maart 2019

VVV-Venlo O19 heeft woensdag PSV O19 in eigen huis met 3-1 verslagen in de kwartfinale van het bekertoernooi. In de Nike Cup waren Linthorst, Roeffen en Steijn trefzeker voor de Venlonaren.

Op een afgeladen Jeugdcomplex was de sfeer uitstekend. Het scoreverloop was voor VVV-Venlo uiterst gunstig. Na ruim een half uur voetballen kwam VVV via een strafschop op voorsprong. Aaron Bastiaans werd in de zestien gevloerd, Evert Linthorst wist de pingel kalm af te ronden.

Trainer Jordy Reneerkens was blij dat zijn ploeg de prachtige entourage direct kon omzetten in het veld: “De ploeg heeft de tegenstander afgetroefd op winnaarsmentaliteit. De echte wil om te winnen hebben we vanavond getoond! Tevens hebben we prima voetbal laten zien. Zelfs in de tweede helft toen PSV ging aanzetten, waren de beste kansen voor ons.”

Vijf minuten voor rust wist linksback Joel Roeffen met een geweldig schot de score te verdubbelen, enkele minuten later was Sem Steijn die de Venlonaren van dichtbij naar een comfortabele 3-0 ruststand wist te schieten.

Na rust begon PSV aan te zetten, wist ook terug in de wedstrijd te komen via een prachtig doelpunt. Maar uiteindelijk bleven de Venlonaren eenvoudig overeind.

Het mooiste compliment kwam vanuit de technische staf van de tegenstander. Ruud van Nistelrooy is hoofdtrainer van PSV O19. “Hij gaf aan dat hij het een terechte overwinning vond van een prima elftal", aldus de trotse Reneerkens.

VVV-Venlo treft in de halve finale FC Groningen O19 in eigen huis. De andere halve finale gaat gespeeld worden tussen Ajax O19 en Excelsior O19. De winnaar van het treffen tussen VVV en FC Groningen zal de finale in eigen huis spelen.

 

mf2