Menu

O19 wint derby eenvoudig

maandag 1 oktober 2018

Afgelopen weekend stonden er voor al onze jeugdteams wedstrijden op het programma. Een korte terugblik op de gespeelde duels.

O19 verslaat hekkensluiter in derby
VVV-Venlo O19 wist zaterdag de wedstrijd tegen Roda JC O19 vrij eenvoudig te winnen. “Ook nu begonnen we weer slordig en lieten we ons weer bijna verassen. Gelukkig gebeurde dit niet. Na een matige eerste helft gingen we met een 2-1 voorsprong rusten”, zegt trainer Dominik Vergoossen. De ploeg uit Venlo wist de derby uiteindelijk in eigen huis met 3-1 te winnen. “Na de rust kregen we veel meer controle maar het voetbal was nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Het was niet goed maar we hebben wel verdiend gewonnen van een lastig te bespelen tegenstander.”

O17 wint internationale oefenwedstrijd
VVV-Venlo O17 oefende afgelopen zaterdag tegen het Sendai Highschool U17 team. Trainer Jordy Reneerkens was kort over de met 6-1 gewonnen wedstrijd: “Een nuttige oefenwedstrijd waarin we een hoog rendement haalden uit het aantal gecreëerde kansen.”

O15 niet goed genoeg voor zege
VVV-Venlo O15 nam het zaterdag in eigen huis op tegen Spijkenisse O15. “De eerste helft hadden we veel moeite met de omschakelmomenten van de tegenpartij en mochten we van geluk spreken dat het maar 0-1 stond met de rust”, zegt trainer Jeroen Schepens. Na een goede reeks wedstrijden kwamen de Venlonaren vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de hekkensluiter. “De tweede helft hadden we meer grip op de omschakeling van de tegenstander maar aan de bal waren we veel te zwak om aanspraak te maken op de drie punten.”

O13 doet zichzelf tekort tegen koploper
VVV-Venlo O13 nam het zaterdag op tegen koploper FC Volendam O13. Trainer Joeri Janssen: “Ik vond ons tot een kwartier voor tijd aan de bal beter dan de tegenstander. We creëerden kansen en hebben veel arbeid geleverd. Alleen koop je daar weinig voor als je op dat moment toch met 3-0 achter staat. De tegenstander wist zo goed als alle kansen te benutten.” De Venlonaren verloren de wedstrijd in Volendam uiteindelijk ruim. Het werd 5-0. “Dat lijkt alsof we van de mat zijn gespeeld, maar dat was zeker niet zo. Ondanks het resultaat ben ik tevreden met wat de ploeg getoond heeft!”

O12 maakt verre reis naar het hoge noorden
Afgelopen zaterdag heeft VVV-Venlo O12 de verre uitwedstrijd tegen FC Groningen O12 gespeeld. “De ploeg toonden zich te wisselvallig waardoor het gewenste resultaat niet werd behaald”, zegt trainer Maarten Hanssen. De Venlonaren moesten in Groningen een 17-7 nederlaag incasseren. “Wederom waren we voetballend niet minder dan onze tegenstander. Het blijkt wekelijks dat we kansen creëren, maar lastig scoren. Ook zie je dat kleine foutjes direct worden afgestraft op dit niveau.”

O10 op bezoek bij De Graafschap
VVV-Venlo O10 ging zondag op bezoek bij De Graafschap O10. “Kenmerkend voor de leeftijd is dat de jongens erg wisselvallig kunnen zijn. Tegen De Graafschap was dit het geval. Veel spelers hebben onder hun niveau gepresteerd”, laat trainer Coen Aarts weten. De Venlonaren verloren uiteindelijk met 21-10 van de ploeg uit Doetinchem. “We waren erg aan elkaar gewaagd, dat was positief om te zien. De inzet van de groep was ook dik in orde. De volgende keer moeten we zorgen dat onze technische een op een acties en rust aan de bal beter in orde zijn.”

Uitslagen Jeugdopleiding zaterdag 29 september:

Competitie:
VVV-Venlo O19 - Roda JC O19 3-1
VVV-Venlo O15 - Spijkenisse O15 1-1
FC Volendam O13 - VVV-Venlo O13 5-0
FC Groningen O12 - VVV-Venlo O12 17-7
De Graafschap O10 - VVV-Venlo O10 21-10

Oefen:
VVV-Venlo O17 - Sendai Highschool U17 6-1

JEUGD #ISVVV

mf2