Menu

Ongeslagen status duurt voort

zondag 24 januari 2021

Met een winstpartij en kwartfinale plek voor de beker in de tas, kon de focus weer gelegd worden op de competitie. Voor de ploeg uit Venlo stond er in de 18e speelronde van de Eredivisie de reis richting Tukkerland op het programma. In de Grolsch Veste in Enschede trof het daar natuurlijk FC Twente. De in 2021 nog altijd ongeslagen Venlonaren gingen met 7 punten uit 3 wedstrijden met een prima gevoel richting de wedstrijd. Vooraf was het nog onduidelijk of Chris Kum, Guus Hupperts en Lukas Schmitz van de partij konden zijn. Alle 3 de heren liepen met enkele kwetsuren in aanloop naar de wedstrijd. Alleen Kum bleek fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten. Terugkerend in de selectie bij VVV-Venlo, was rechtsback Tobias Pachonik. De Duitser, die in het nieuwe jaar nog niet in actie was gekomen voor de geelzwarten, nam plaats op de bank. Bij de thuisploeg ontbraken Cerny, Oosterwolde, Ebuehi en Brama vanwege blessures. Overigens wisten beide ploegen zich vlak voor de wedstrijd te versterken met een huur-speler. FC Twente wist Narsingh bij Feyenoord op te pikken en VVV-Venlo had eindelijk de gewenste middenvelder binnen. De Griek Christos Donis kwam voor de resterende wedstrijden in het huidige seizoen over van de Italiaanse Serie B club Ascoli.

Onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof ging de wedstrijd, na het klinken van het ‘You never walk alone’, van start. De openingsfase was overduidelijk voor de thuisploeg. Niet alleen het meeste balbezit, maar ook de meeste kansen kwamen van Twentse kant. Zo kreeg Danilo na vier minuten al een kans op de 1-0. Zijn schot werd echter gestuit door Thorsten Kirschbaum, die dus direct aan de bak moest. Het spelbeeld van de eerste helft werd sowieso ingekleurd door FC Twente. De Venlonaren waren veroordeeld tot vooral verdedigen en proberen toe te slaan in de counter. Met name de Twentse verdediger Smal was enkele keren gevaarlijk. Op de kansen die thuisploeg wist te creëren was er altijd een antwoord van onze goalie. Ook miste de precisie bij de mannen in het rood. Zo vlogen enkele schoten van diezelfde Smal en Menig steeds voorbij aan het doel. De momenten voor VVV bleven in de eerste helft vooralsnog uit. Het enige gevaar dat kwam vlak voor rust via Zinedine Machach. Hij probeerde het met een schot over de grond, maar daarbij ontbrak het aan snelheid. Dit schot bleek uiteindelijk een makkelijk prooi voor Drommel. Verder verliep de eerste helft redelijk rustig en stond er na 45 minuten daarom nog altijd een brilstand op het scorebord.

Een resultaat hing toen stiekem al in de lucht. Dit kwam ook door FC Twente, dat niet overtuigend speelde en de kansen niet wist af te maken. Om een resultaat te behalen kon de ploeg van Hans de Koning twee dingen doen; blijven verdedigen of proberen om meer de aanval op te zoeken. Het resultaat bij de eerste optie zou natuurlijk leidden tot maximaal één punt, terwijl je misschien wel drie punten kon krijgen als je voor de tweede optie koos. Na rust leek het erop dat VVV genoegen nam met één punt. De aanval bleek nog altijd lastig te bereiken en de ploeg liet juist FC Twente toe om de constant de aanval op te zoeken. Een andere zorg in de tweede helft was het plotseling uitvallen van Tristan Dekker. Waar Zinedine Machach in de 50e minuut de bal dacht terug te spelen naar zijn medespeler, ging Dekker naar de grond. Tijdens de sprint kreeg hij last en kon hij niet meer verder. Tobias Pachonik keerde wat dat betreft op precies het juiste moment terug. Zelf terugkerende van een blessure moest hij nu dus invallen.

Na een klein uur spelen begonnen er voor VVV steeds meer kansen te komen. Zo kreeg Vito van Crooij een gevaarlijke vrije trap na een overtreding op Georgios Giakoumakis. Hij probeerde de korte hoek op te zoeken, maar Drommel stond op de juiste plek om het schot te keren. Niet veel later kreeg de thuisploeg dezelfde situatie voorgeschoteld, maar ook daar bleef het succes vooralsnog uit. Na een uur spelen kregen beide ploegen verse impulsen. Beide trainers brachten 2 verse spelers in het veld. Voor VVV waren dat Evert Linthorst en Torino Hunte. Voor hun gingen Josua John en Simon Janssen aan de kant. En met name Hunte zou voor de Venlonaren een belangrijke rol gaan spelen. Op een voorzet van Pachonik leek hij de bal binnen te kunnen tikken, maar hij ging naar de grond. Even werd er gedacht aan duwen, maar zowel de scheidsrechter als de VAR van dienst zagen hier geen overtreding in. Het vertrouwen groeide binnen de ploeg en dat resulteerde in de 72e minuut in de tot dan grootste kans voor VVV. Torino Hunte kreeg de bal voor het doel langs aangespeeld, schoot de bal met flinke snelheid op doel, maar keeper Drommel wist deze inzet te keren. Alsof de kans van Hunte een voorbode was op wat daarna zou gebeuren. Opnieuw Hunte die de bal krijgt, nu met wat meer tijd. Hij nam deze keer zijn tijd dan ook en schoot de bal achter de keeper van FC Twente. Zo stond VVV dus na veel verdedigen voor in Enschede. Het vele tegenhouden en verdedigen in de eerste helft kreeg dus een beloning in de tweede helft. Het enige wat de geelzwarten nu nog moesten doen is het 10 minuten volhouden. Na het uitvallen van Dekker moest VVV nog een speler zien uitvallen. Machach kon niet meer verder en voor hem kwam nieuwe aanwinst Donis nog enkele minuten in het veld. Het offensief van Twente werd ingeluid door opnieuw een dubbele wissel van Jans. Tot in de blessuretijd bleven de echte kansen voor de thuisploeg uit. Even dacht VVV nog aan een tweede doelpunt via de voet van Van Crooij, maar daar stak Drommel een stokje voor. De Tukkers kregen op het einde nog twee corners waarbij ook Drommel mee naar voren kwam. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kreeg uitgerekend Drommel een opgelegde kans. Zijn kopbal ging echter naast. Hierna floot scheidsrechter Van den Kerkhof voor het einde van de wedstrijd en waren de 3 punten voor VVV een feit!

Het overvolle programma blijft nog even aan. De volgende wedstrijd staat namelijk aankomende woensdag alweer op het programma. We spelen dan thuis in Covebo Stadion - De Koel - tegen Vitesse, de huidige nummer 2 van de Eredivisie. Aanvangstijd van deze wedstrijd is om 20:00 uur.

FC Twente - VVV-Venlo 0-1 ( 0 - 0 )
78. Hunte 0-1
Scheidsrechter: v.d.Kerkhof
Geel: Zerrouki,Danilo (FC Twente), V.v.Crooy ( VVV-Venlo)

FC Twente: Drommel, Pleguezuelo, Dumic, Pierie, Smal, Zerrouki (Roemeratoe/62 ), L.Ilic, Bosch (Abass/82 ), v.Leeuwen (Narsingh/62 ), Danilo,Menig

VVV-Venlo: Kirschbaum, Dekker (Pachonik/50 ), Gelmi, Da Graca, Guwara, Post, Machach(Donis/84 ), S.Janssen (Linthorst/63 ), V.v.Crooy, Giakoumakis, John (Hunte/63 )

mf2