Menu

Ontlading in De Koel

zondag 24 november 2019

VVV heeft de eerste wedstrijd met Jay Driessen als trainer winnend afgesloten. Doelpunten van Peter van Ooijen en Elia Soriano zorgden ervoor dat de drie punten eindelijk weer eens in De Koel bleven. Namens FC Twente deed Haris Vuckic kort voor rust iets terug. Door de overwinning doen de Venlonaren de 17e plaats over aan ADO Den Haag.

Driessen stuurde VVV het veld in in een 4-3-3 formatie, waarin aanvallende middenvelder Peter van Ooijen zich in de rug gesteund zag door Evert Linthorst en Danny Post. Achterin werd de geblesseerde Nils Röseler vervangen door Christian Kum, die samen met Steffen Schäfer het hart van de Venlose defensie vormde. Op de backposities was er ruimte voor de vertrouwde namen Tobias Pachonik en Roel Janssen. Voorin werd diepe spits Soriano geflankeerd door Jonathan Opoku en Haji Wright.

Al na 7 minuten lag de bal bijna in het Twentse doel. Wright kreeg de bal in kansrijke positie van Post, maar de linksbuiten stuitte op doelman Joël Drommel. Hoewel daarop nog een paar kleine kansjes volgden voor de Venlonaren, trokken de bezoekers na het eerste kwartier het initiatief naar zich toe. Uit het Twentse veldoverwicht kwam slechts één echte grote kans. Keito Nakamura kwam behendig naar binnen vanaf de linkervleugel. Zijn zondaggschot spatte uiteen op de lat achter Kirschbaum. Na een halfuur kwamen de Tukkers dichterbij, maar wisten de VVV-verdedigers de bal met vereende krachten van de doellijn te halen na een ouderwetse scrimmage voor het doel van Kirschbaum. Daarna kwamen echter dé twee minuten van VVV: in de 34ste minuut wist Linthorst met een knappe actie Van Ooijen te bereiken. De aanvallende middenvelder wist zich wel raad met dat buitenkansje en plaatste de bal in de hoek: 1-0! Terwijl de toeschouwers nog aan het bijkomen waren van die eerste Venlose goal, lag de bal wederom in het net achter Drommel. Ditmaal was Pachonik de aangever. De rechtsachter gaf een goede voorzet na een rush over de rechterflank. Bij de eerste paal was het Soriano die goed oplette en tekende voor een verdubbeling van de Venlose voorsprong: 2-0! Dat VVV de rust niet haalde met een 2-0-voorsprong was te wijten aan het feit dat de Venlose defensie net iets teveel ruimte gaf aan Vuckic. Die anticipeerde goed op een handige pass van Aitor Cantalapiedra en legde de bal in de hoek achter Kirschbaum. Daarmee was de ruststand 2-1 bereikt.

Het wedstrijdbeeld in de tweede helft bleef hetzelfde. FC Twente had meer de bal en een veldoverwicht, maar wist weinig te creëren. De mannen aan Venlose zijde hielden de ruimtes klein, verdedigden geconcentreerd en gokten op kansjes uit de tegenaanval. Die kwamen er al snel. Soriano, Opoku en Wright kregen kansen om de Venlose zege in veilige haven te brengen, maar door knap keeperswerk van Drommel bleef het spannend tot aan het einde. De Tukkers konden daarom blijven hopen op een puntje. Maar ook de extra aanvallers die Gonzalo Garcia erbij gooide, konden een Twentse gelijkmaker niet forceren. Zo bleef VVV dapper stand houden. Door blessuregevallen van Pachonik en Opoku kregen ook Tristan Dekker en Jerome Sinclair speeltijd. Vijf minuten voor het einde gunde Driessen het applaus aan doelpuntenmaker Soriano, die werd vervangen door John Yeboah. Ondanks de zes minuten extra tijd, kwamen de drie punten niet meer in het gedrang en gingen de Venlonaren eindelijk weer eens naar huis met een mooie en zwaarbevochten overwinning op zak!

VVV-Venlo – FC Twente ( 2- 1 ) 2-1  
34. Van Oijen ( 1-0 ), 36. Soriano ( 2-0 ), 41. Vuckic  ( 2-1 )
Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Gele kaarten: Post, Kum (VVV-Venlo) en Cantalapiedra (FC Twente)
Toeschouwers: 6.730

VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik (Dekker/74 ), Schäfer, Kum, R.Janssen, Opoku (Sinclair/84 ), Post, Linthorst, Wright, Soriano (Yeboah/88 ), v.Ooijen

FC Twente: Drommel, Latibeaudiere (Berggreen/81 ) , O.Busquets, Schenk, Verdonk, Selahi, Roemeratoe, Espinosa (Aboerjania/58 ), Cantalapiedra, Vuckic, Nakamura (Menig/64 ) 

mf2