Menu

Ook eSporters klaar met seizoen

dinsdag 29 mei 2018

Ook voor onze eSporters zit hun eerste voetbalseizoen op het hoogste niveau erop. Een lastig seizoen voor de broertjes Cooiman die in juli vorig jaar de opdracht kregen om zich op te maken voor het hoogste niveau FIFA van Nederland. In september startte namelijk het eDivisie-seizoen van Playstation waarin Sandro zijn opwachting maakte. Mede vanwege het enorm sterke deelnemersveld en de twaalf wedstrijden die in de eerste week van het spel werden opgenomen, eindigde Sandro teleurstellend op een 17e plaats.

Aan Nick de lastige taak om het seizoen voor de gebroeders Cooiman enigszins goed te maken. In tegenstelling tot zijn jongere broertje wist hij de eerste opnamedagen voor enkele verrassingen te zorgen. Dit leidde tot een aantal overwinningen, twee keer de award van ‘Speler van de Week’ en een zeer sterk gelijkspel tegen de uiteindelijke kampioen Ajax.

In de tussentijd werkten de broers twee internationale toernooien af, één als duo en in het andere toernooi vertegenwoordigde Nick het geelzwart van VVV-Venlo. Ook in Europees verband wist Nick te verrassen in groepsfase van de Global eLeague, waarin hij sterspeler Poacher van AS Roma wist uit te schakelen. Helaas eindigde dit toernooi in de eerste ronde van de knock-out fase. 

Tijdens de FIFA eClub World Cup wisten de broertjes dat het een lastige opgave zou worden om zich te kwalificeren voor het WK. In dit toernooi kwamen ze een aantal bekende namen tegen zoals VFL Bochum, Standaard Luik en Sparta Rotterdam. Scores van het onderlinge duel tussen de deelnemer van de XBOX en Playstation werden bij elkaar opgeteld. Een zeer sterk spelende Sandro zorgde ervoor dat de broertjes Cooiman op de 5e plaats eindigden in de poulefase. 

Het seizoen eindigde na het teleurstellende begin dus al met al vrij positief. De broers zijn gemotiveerd om het komend seizoen te vlammen in de eDivisie en de internationale toernooien. Voor nu rest de Weekend League die als voorbereiding zal dienen voor het komende seizoen.

 

mf2