Menu

Op de valreep voorbij Helmond Sport

vrijdag 24 september 2021

VVV-Venlo op de valreep voorbij Helmond Sport

VVV-Venlo heeft in een (nagenoeg uitverkocht) stadion het publiek behoorlijk laten zweten. In de eerste helft had VVV de beste kansen maar het wist niet te scoren. In de 90ste minuut was het Wassim Essanoussi die van randje zestien de winnende treffer wist te maken: 1-0.

In Covebo Stadion – De Koel – begon VVV met Levi Smans in de basis. De jonge middenvelder, die op bezoek bij FC Dordrecht nog de matchwinner was, keerde terug in de selectie na een blessure en mocht van Luhukay direct weer in de basis beginnen. Daardoor begon Erik Sorga op de bank en verhuisde Joeri Schroijen naar de spitspositie. Verder hield Luhukay vast aan dezelfde namen als in Volendam, waar VVV vorige week met 2-1 onderuit ging. Met Smans weer terug in de basis werd VVV in de vijfde minuut voor het eerst gevaarlijk via Yahcuroo Roemer. De rechtsbuiten schoot van buiten de zestien hard op de vuisten van Helmond Sport-doelman Mike Havekotte. Kort daarna was Tristan Dekker, vorige week nog doelpuntenmaker, erg dicht bij de 1-0. Na een voorzet van Roemer schoot hij maar net langs het vijandelijke doel.

Lat voorkomt 1-0
Na ruim tien minuten veerde het publiek in De Koel opnieuw op, dit keer omdat aanvoerder Kristopher De Graca de openingstreffer leek binnen te koppen uit een corner. De lat voorkwam echter een Venloos doelpunt. Even later was ook Schroijen dicht bij het eerste doelpunt van de avond, maar hij kwam net te kort na een voorzet van Roemer, die in de openingsfase voor veel dreiging zorgde. Na het eerste kwartier bleef VVV dreigend, maar had het wat meer moeite om echt grote kansen te creëren.

Nog meer kansen op openingstreffer
Pas in de 30ste minuut viel er weer een honderd procent kans te noteren, alleen was dit wel aan de kant van het Venlose doel. Brian Koglin kon met een uiterste krachtsinspanning nog net voorkomen dat Helmond Sport op voorsprong kwam. Dankzij een knappe sliding van de Duitser zeilde de bal over het doel van Lukas Zima. Het bleek de waarschuwing te zijn die VVV nodig had, want de thuisploeg reageerde razendsnel via de linkerkant. Na een voorzet van Schroijen draaide Roemer in de zestien knap weg bij zijn tegenstander, maar Havekotte kon vervolgens nog net voorkomen dat de aanvaller kon scoren. Ook op slag van rust was VVV nog dicht bij de verdiende openingstreffer na een indrukwekkende rush over de rechterflank van Tobias Pachonik. De rechtsback gaf de bal voor op Roemer, die de bal met een hakje perfect klaarlegde voor Smans. Zijn schot werd echter gekeerd door Havekotte en zo bleef het in de eerste helft bij 0-0.

Moeizame tweede helft
De doelpunten moesten dus in het tweede bedrijf vallen en in de jacht naar die doelpunten werd Sorga binnen de lijnen gebracht door Luhukay, die Schroijen naar de kant haalde. Ook met Sorga in de ploeg slaagde VVV er na rust moeilijk in om uitgespeelde kansen te creëren. Na een uur spelen voerden de Limburgers de druk wat op, maar echte mogelijkheden bleven nog altijd uit. En dus werd er nog meer gewisseld door Luhukay om iets te forceren. Kees de Boer en Helmonder Wassim Essanoussi maakten hun opwachting als vervangers van Smans en Joep Munsters. VVV kwam daarna niet veel verder dan een kopkansje voor Aaron Bastiaans, die deze week zijn contract verlengde tot de zomer van 2023.

Net als tegen FC Den Bosch ( 2-1 winst) moesten de Venlonaren het dus van de slotfase hebben. Met Carl Johansson op het veld als vervanger van Bastiaans ging VVV op zoek naar het winnende doelpunt. Lang zag het er niet naar uit dat er nog een doelpunt zou gaan vallen. Helmond Sport drong in de laatste minuten van de wedstrijden enorm aan en VVV wist zich geen weg meer naar voren te vinden. VVV bleef het proberen en in de 90ste minuut was het Wassim Essanousssi die het van randje zestien maar eens probeerde. Hij wist de bal achter doelman Havekotte te krijgen. Wat een geweldig doelpunt: 1-0!

Na het doelpunt voor VVV waren het nog 5 spannende minuten in Covebo Stadion – De Koel-. VVV speelde de wedstrijd beheerst uit en wist zo de drie punten in Venlo te houden. Voor de stand in de Keuken Kampioen Divisie betekent de overwinning dat VVV weer aansluit bij subtop van de competitie. VVV is met dertien punten een plek op de ranglijst gestegen, plek 9 is nu voor VVV-Venlo.

VVV-Venlo - Helmond Sport 1-0 ( 0-0 ) 
90. Essanoussi 1-0
Toeschouwers: 5.212
Scheidsrechter: Ruperti
Gele kaart: Koglin (VVV-Venlo), v.d.Sluys, Havekotte (Helmond Sport)

Opstelling VVV-Venlo: Lucas Zima, Brian Koglin, Kristopher Da Graca, Simon Janssen, Tobias Pachonik, Joep Munsters ( 64. Kees de Boer), Levi Smans ( 65. Wassim Essanoussi), Tristan Dekker, Joeri Schroyen ( 45. Erik Sorga), Aaron Bastiaans ( 78. Carl Johansson), Yahcuroo Roemer

Opstelling Helmond Sport: Mike Havekotte, Robin van der Meer, Maxime De Bie, Dean van der Sluijs ( 45. Bryan Van Hove), Boyd Reith, Jarno Lion, Jellert Van Landschoot, Sander Vereijken, Jelle Goselink( 84.Jessy Hendrikx), Jules Houttequiet ( 65.Gaétan Bosiers), Arno Van Keilegom ( 61. Dylan Seys)

mf2