Menu

Opleiding krijgt Nationale Status

vrijdag 19 april 2019

De jeugdopleiding van VVV-Venlo heeft van de KNVB de Nationale Status gekregen. De voetbalbond verzorgt de certificering in samenwerking met NMC Bright. De Nationale Status betekent een promotie, want eerder had onze jeugd de Regionale Status. Hoofd opleiding Roger Bongaerts is trots. “Dit is een bevestiging dat we op de goede weg zijn.''

Door diverse aanpassingen in de opleiding in de voorbije jaren, is het rendement al toegenomen. Zo tekenden eerder deze week Simon Janssen en Aaron Bastiaans een profcontract bij onze club, terwijl Stan van Dijck en Yahcuroo Roemer een amateurcontract van hun handtekening konden voorzien. Bovendien is Evert Linthorst dit seizoen doorgebroken in het eerste elftal en werd Vito van Crooij vorig jaar getransfereerd naar PEC Zwolle. “We hopen dat dit soort dingen minder incidenteel worden en een structureler karakter krijgen”, zegt Bongaerts.

De Nationale Status is het één-na-hoogste niveau van de opleidingen in Nederland. Zes clubs hebben de Internationale Status en naast VVV-Venlo heeft een tiental clubs de Nationale Status. De overige profvoetbalclubs hebben de Regionale of de Lokale Status.

mf2