Menu

Oud-Eredivisionisten versterken VVV

maandag 13 juli 2020

Oud-Eredivisionisten versterken begeleidende staf VVV-Venlo

Maandag 13 juli start de voorbereiding van VVV-Venlo in Horst. De Venlose Eredivisionist traint met ingang van die datum op het prachtig gelegen sportcomplex van partnerclub RKsv Wittenhorst. De eerste training zal op maandagavond plaatsvinden om 19.00 uur en is toegankelijk voor publiek. Echter dient publiek zich vooraf wel te registreren. Klik hier voor registratie en richtlijnen.

Tijdens de eerste training zullen er een groot aantal nieuwe gezichten te bewonderen zijn. Naast de nieuwe aanwinsten Guus Hupperts en Jafar Arias (Lukas Schmitz geniet nog van zijn vakantie, aangezien hij met Wolfensberger AC tot voor kort nog competitiewedstrijden speelde), zullen ook de jeugdexponenten Jessy Hendrikx, Fin Pleunis, Joel Roeffen en Thijme Verheijen vanaf dat moment aansluiten bij de selectie van trainer Hans de Koning. Zij krijgen gezelschap van proefspeler Nezar S’rifi, een 19-jarige Belgisch jeugdinternational. De centrale middenvelder speelde tot afgelopen seizoen voor Lierse Kempenzonen.

Ook enkele oude bekenden maken hun opwachting. Zo sluiten Jerold Promes én Nils Röseler aan bij de training. Promes sluit dinsdag aan in verband met het laatste traject van zijn revalidatie. Röseler doet dat al vanaf maandag omdat zijn nieuwe ploeg SV Sandhausen lang heeft doorgespeeld en het team nog van vakantie geniet.

Maar naast nieuwe gezichten én oude bekende op spelersgebied zullen er ook enkele andere nieuwe gezichten te ontwaren zijn. In de begeleidende staf maken namelijk enkele nieuwe namen hun opwachting. Allen met Eredivisie-ervaring.

Frank Demouge nieuwe spitsentrainer
Frank Demouge versterkt de technische staf van de Venlonaren. Met Demouge haalt VVV-Venlo een brok ervaring én een heleboel Eredivisiegoals in huis. De 38-jarige Demouge speelde tijdens zijn actieve carrière voor onder ander NEC Nijmegen, Willem II, FC Utrecht, Roda JC én het Engelse Bournemouth.  De robuuste spits speelde 243 duels op het hoogste niveau, waarin hij 66 keer tot scoren wist te komen. Een man dus die weet hij je de bal tegen het netje werkt. Iets wat Demouge nu aan de spitsen van VVV-Venlo mag gaan overdragen.

Demouge over zijn stap naar Venlo: “Ik heb nauw contact met Mark Luijpers. Die benaderde me onlangs of ik er oren naar had om naar Venlo te komen om de spitsen van VVV onder de loep te nemen en specifieke training met hen op te pakken. Daar had ik wel oren naar. Na een gesprek met de technische staf en Stan Valckx was de samenwerking snel beklonken. Voor mij is dit een mooie, unieke kans om in mezelf te investeren.

Technisch manager Stan Valckx over Demouge: “Frank was altijd een typische spits. Een aanspeelpunt. Iemand met een neusje voor de goal. Die kwaliteiten heeft hij zeker niet verloren en daar maken we dan ook graag gebruik van. Hij zal voornamelijk met onze jonge voorhoede aan de slag gaan.”

Falk Louwers nieuwe fysio in Venlose dienst
Een bekend gezicht keert weer terug in de medische staf van de Venlose Eredivisionist. Falk Louwers ging vorig seizoen aan de slag bij PSV in Eindhoven. Na een jaar in Eindhovense dienst keert Louwers nu terug op het ‘oude vertrouwde nest’. Het betekent voor Falk een weerzien met zijn vader Rinus, die al jaar en dag deel uitmaakt van de medische staf van de Venlose club als fysiotherapeut.

Over zijn ‘transfer’ zegt Louwers: “Een jaar in de keuken mogen kijken bij PSV Eindhoven was zeer leerzaam. Ik heb er samen mogen werken met de beste medici uit de Nederlandse voetballerij rondom een uitgebreide selectie en bijzondere wedstrijden mogen meemaken. Ik ben PSV dankbaar voor deze leerzame periode. De opgedane ervaring ga ik nu bij VVV-Venlo in de praktijk brengen. Ik heb enorm veel zin om weer in De Koel aan de slag te gaan.”

Valckx daarover: “We combineren een ‘gouden fysiokoppel’: vader en zoon Louwers! Maar zonder gekheid: Falk heeft in Eindhoven een jaar lang meegedraaid op top-Eredivisieniveau. Dat werpt z’n vruchten af. Wij zijn blij dat we gebruik kunnen maken van zijn expertise en hem weer terug hebben in De Koel.”

Naast de toevoeging van Frank Demouge aan de technische staf en Falk Louwers aan de medische staf, verwelkomt VVV-Venlo nóg een nieuw gezicht bij de club. Dirk Marcellis krijgt bij de Venlose club de kans om aan de volgende stap in zijn carrière te werken en zich verder te ontwikkelen.

Oud-international Dirk Marcellis Performance Coach VVV-Venlo
Oud Eredivisiespeler en drievoudig Oranje-international Dirk Marcellis keert terug naar de club waar zijn carrière in de jeugdopleiding begon. De voormalig speler van PSV, AZ, NAC Breda en PEC Zwolle beëindigde tweeënhalf jaar geleden zijn actieve voetbalcarrière en ging aan de slag in een commerciële functie bij PEC Zwolle. Daar stopte hij onlangs, omdat hij weer terug wilde naar de regio. De 32-jarige Horstenaar met de indrukwekkende conduitestaat (o.a. 262 Eredivisieduels, 25 Europa League- en 10 Champions Leagueduels én 3 A-interlands) keerde terug naar zijn geboorteplaats en richt zich nu op zijn carrière als Performance Coach bij de Venlose club.

Dirk Marcellis over zijn rol binnen de club: “Ik heb afgelopen jaar een opleiding tot Performance Coach gedaan. Ik wil namelijk graag verder in het begeleiden van met name jonge spelers die de stap naar het eerste elftal gaan zetten. Als speler heb ik die weg ook bewandeld en heb ik ervaren dat het zó ontzettend belangrijk is dat je als jonge gast vanuit de club begeleiding krijgt in de, vaak grote, stappen die je zet. Als Performance Coach in opleiding ben ik ervoor om die jongens bij te staan en te begeleiden. Ik ben daarnaast als rasechte Horstenaar blij dat VVV-Venlo, de profclub uit mijn eigen regio en waar ik in de jeugdopleiding ben gestart, mij nu deze fantastische kans geeft om op Eredivisieniveau te kunnen meedraaien.”

Technisch manager Stan Valckx: “Als voormalig speler van onder andere PSV en AZ én oud-international heeft Dirk uiteraard heel wat bagage die hij mee brengt naar Venlo. Hij zal als ‘de brug’ gaan fungeren tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal, daar waar het gaat om de begeleiding van talentvolle spelers. Dirk heeft in zijn actieve carrière bij PSV dat traject doorlopen en daar veel van geleerd. Dat wil hij nu, als opstap naar een nieuwe carrière als Performance Coach, in de praktijk brengen bij VVV-Venlo. Hij krijgt bij ons de ruimte om zich daar verder in te ontwikkelen.”

De nieuwe gezichten zullen ook bij de oefenwedstrijden op óf langs het veld te bewonderen zijn. Klik hier om het oefenprogramma van VVV-Venlo te bekijken.

mf2