Menu

Oud-wereldkampioen Pinna naar VVV

woensdag 24 maart 2021

Een mooie transfer op esports-gebied voor VVV-Venlo. De Venlonaren presenteren vandaag oud-wereldkampioen Stefano Pinna ( 23 ) als nieuwste lid van het VVV-Venlo esportsteam. De Venlose club huurt de nieuwe FIFA esporter voor één seizoen van KRC Genk Esports.

Pinna heeft al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in zijn esportscarrière. In het verleden speelde hij in het esportsteam van onder andere PSV & OSC Lille en won hij verschillende prijzen op het allerhoogste niveau. In 2018 was hij zelfs de allerbeste van de wereld op de spelconsole Playstation.

Pinna is afkomstig uit Houthalen in België. Hij kwam als kleine jongen geregeld in het stadion bij KRC Genk. Door de Belgisch topclub wordt hij nu verhuurd aan VVV-Venlo esports. Pinna daarover: “In Nederland is de competitie erg sterk. Ik ben enorm gedreven om mezelf te meten met de beste esporters van Nederland. Dat ik dat in het geelzwart van VVV-Venlo mag doen, vind ik een grote eer.”

Prestaties
Afgelopen jaren deed Pinna mee aan de meest prestigieuze toernooien op het gebied van FIFA en heeft hij reizen mogen maken over de hele wereld. Afgelopen jaar was hij vice-kampioen in de Franse eLigue1, de digitale tegenhanger van de Ligue 1, en in 2018 was hij zelfs de allerbeste van de wereld op het WK FIFA. Daarnaast is Stefano ook al jaren een vaste waarde bij de eDevils, het nationale esportsteam van België.

Team VVV-Venlo
Stefano Pinna zal gaan spelen op de PlayStation in de eDivisie. Jesper Maes is zijn kompaan. Hij neemt het op de Xbox op tegen de esporters van de andere Eredivisieclubs. Beiden gaan vanuit een professionele e-room hun wedstrijden in het KRC Genk-stadion spelen. Lars de Jong zal actief blijven als esporter maar zal niet in de eDivisie uitkomen. De nieuwe esportscompetitie start op dinsdag 30 maart.

mf2