Menu

Ouderen niet buitenspel

woensdag 13 november 2019

Jonge ambassadeurs VVV-Venlo samen met ouderen aan de slag

In het kader van KERNgezond ‘De Buitenspelval’ beleven spelers van VVV-Venlo O15, samen met ouderen van zorginstelling Crescendo, een aantal mooie activiteiten. Activiteiten die in het teken staan van begrip en respect voor elkaar, omgaan met elkaar en leren van elkaar. 

KERNgezond ‘De Buitenspelval’ gaat erom dat ouderen niet buitenspel mogen komen te staan. Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. Door samen met een vaste groep jongeren van een sportverenigingen het gehele jaar door activiteiten te beleven wordt getracht eenzaamheid tegen te gaan. Men leert van elkaar en krijgt begrip en respect voor elkaar. En ook ‘iets over hebben voor een ander’ komt terug in dit traject waarbij de jeugd uit eigen vrije wil aansluit.

‘De Buitenspelval’ loopt al enkele jaren in de omgeving. Het is echter uniek in Nederland dat profvoetballers in opleiding deelnemen aan een dergelijk traject. De spelers van VVV-Venlo O15 zijn jonge ambassadeurs van hun club. Deze unieke kans is voortgekomen uit de recente samenwerking tussen VVV-Venlo en Stichting KERNgezond. Binnen deze samenwerking zullen in de komende jaren verschillende maatschappelijke projecten samen of met elkaars ondersteuning gedraaid gaan worden.

De eerste ontmoeting tussen de spelers en de ouderen vindt op maandagavond 18 november plaats. Tijdens deze eerste activiteit zullen alle deelnemers kennis maken met elkaar en samenwerken tijdens een quiz. Uit ervaring blijkt ‘De Buitenspelval’ een gouden combinatie te zijn tussen jong en oud.

mf2