Menu

Overheid: “zitten in stadions verplicht”

zaterdag 21 augustus 2021

De overheid heeft vrijdagmiddag 20 augustus bepaald dat zitten in de stadions per direct verplicht is voor alle aanwezige toeschouwers. Dat betekent voor de wedstrijden in de Ere- en Eerste Divisie dat met ingang van vrijdagavond deze maatregel in zal gaan. Ook in Covebo Stadion - De Koel -, waar VVV-Venlo zaterdagmiddag 21 augustus om 16.30 uur de thuiswedstrijd tegen Almere City FC afwerkt, zal die maatregel in werking treden.

VVV-Venlo heeft de afgelopen weken achter de schermen keihard gewerkt om een veilig en verantwoord wedstrijdbezoek mogelijk te maken. Hierbij willen we ons graag aan alle regels van de overheid houden. Zo houdt de club zich aan het maximaal twee derde vullen van het stadion, zijn alle vakken geopend en worden er alleen geplaceerde plaatsen verkocht.

In overleg met de KNVB is onlangs afgesproken dat de staantribune gebruikt mag worden, mits hier ook geplaceerde plekken komen waar men kan staan. VVV-Venlo heeft dit in de afgelopen weken dan ook geregeld. Een enorme klus, waar we mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers in geslaagd zijn.

Vrijdag 20 augustus bereikte ons echter het bericht dat de overheid de regels verder heeft aanscherpt. Dit naar aanleiding van andere wedstrijden, eerder deze week waarbij niet alle tribunes in gebruik werden genomen. Behalve het nadrukkelijke verzoek om dit vooral wel te gaan doen is er ook aangegeven dat iedereen op de geplaceerde plekken moet gaan zitten.

De club heeft vanwege het verplichte zitten een onverwachte en enorme uitdaging gekregen richting de supporters op de staantribune voor de wedstrijd van zaterdagmiddag. Het is namelijk niet haalbaar om hier op korte termijn opnieuw stoelen in te plaatsen of om al deze supporters te verplaatsen naar een zitplek. In de huidige situatie heeft de club namelijk inzichtelijk wie er kaarten hebben voor de staantribune, mocht dat nodig zijn bij eventueel bron- en contactonderzoek. De staantribune wordt zaterdag dan ook gewoon bezet.

VVV-Venlo doet een ultiem beroep op haar supporters om alle regels rondom de wedstrijd na te leven en vraagt ook om begrip van de overheid voor de huidige situatie. Voor VVV-Venlo staat een veilig en verantwoord wedstrijdbezoek voorop.

Algemeen Directeur Marco Bogers daarover: “Vrijdagmiddag werden we als club geïnformeerd over het door de overheid genomen besluit. Daar schrokken wij natuurlijk enorm van, ook aangezien het feit dat we als club op de goede weg waren en de laatste thuiswedstrijd tegen NAC Breda zonder noemenswaardige problemen is verlopen. Nu zullen we moeten handelen naar de mogelijkheden die wij als club voorhanden hebben in ons stadion. We zullen er vandaag en morgen alles aan doen om dat te bewerkstelligen.”

Uiteraard is het fancafé ‘Beej Jan’ gewoon geopend om daar vanaf twee uur voorafgaand aan de wedstrijd, weliswaar zittend, uw consumptie te nuttigen.

mf2