Menu

Overtuigende zege op NAC

zaterdag 22 september 2018

Na de overtuigende wedstrijd tegen De Graafschap had VVV-trainer Maurice Steijn geen enkele aanleiding om te gaan schuiven in zijn team. Dezelfde elf matadoren stonden daarom aan de aftrap van het altijd beladen duel met NAC Breda. Al was vooraf wel duidelijk dat NAC wel een stukje beter was dan de opponent van vorige week.

Dat was van meet af aan duidelijk. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en zochten voorzichtig de aanval. Het duurde een kwartier eer de eerste schotpoging te noteren viel. Na een fraaie combinatie over meer schijven mocht Susic het proberen, maar zijn schot werd gekraakt door de Bredase defensie.

Het was opnieuw zo’n fraaie combinatie die VVV de 1-0 opleverde. De bal viel via Grot panklaar voor de voeten van Johnatan Opoku die van dichtbij raak knalde. Er stonden 22 minuten op de klok. Even later was er opnieuw gevaar. Uit een hoekschop van Susic zette Mlapa zijn hoofd tegen de bal, maar hij kon niet de juiste richting meegeven.  Terwijl NAC steeds verder achteruit gedrongen werd, kreeg VVV een strafschop van Kamphuis, die goed had gezien dat Post omver werd getrokken. Susic liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en verdubbelde de marge: 2-0 voor VVV-Venlo!! In die stand kwam voor rust geen verandering meer.

NAC bracht in de tweede helft een extra aanvaller met Mühren, maar het was opnieuw VVV dat scoorde. Via Susic en Seuntjens werd Grot op links aangespeeld. De lange aanvaller sneed naar binnen en krulde de bal prachtig om doelman Van Leer in de lange hoek: 3-0.  In de periode die volgde was de thuisclub duidelijk beter. Met name Susic strooide met bruikbare ballen. Diverse kansen creëerde de thuisclub, maar verdere treffers bleven vooralsnog uit. Maar de druk hield aan en NAC had geen enkele reden om te hopen op een tegentreffer.
VVV speelde sterk. De ploeg toonde kracht, souplesse, spelvreugde en bleef moeiteloos overeind. De overwinning op NAC was dik verdiend.

VVV-Venlo - NAC Breda 3-0 ( 2-0 ).
Doelpunten: 22. Opoku 1-0, 38. Susic 2-0 (strafschop), 53. Grot 3-0.
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.
Gele kaart: Sporkslede, Verschueren, Kastaneer (NAC).
Rode kaart: 88. Verschueren (NAC, tweemaal geel).
Toeschouwers: 6.167.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Seuntjens, Post, Susic ( 80. Van Ooijen), Opoku ( 88. Samuelsen), Mlapa en Grot ( 76. Joosten).

Opstelling NAC:  van Leer, Sporkslede, Palmer-Brown, Koch, Verschueren, Nijholt ( 78. Reuvers), Ilic ( 46. Mühren), Kali, Rosheuvel, te Vrede, Fernandes ( 67. Kastaneer)

mf2