Menu

Partnerclub van de week

dinsdag 7 september 2021

Vrijdagavond 10 september aanstaande bijt, na anderhalf jaar onderbreking door corona, RKsv Wittenhorst als PartnerClub van de Week van het seizoen 21-22 de spits af. Wittenhorst is de grootste voetbalclub uit de gemeente Horst aan de Maas. Ongeveer 50 teams (senioren, vrouwen, veteranen, jeugd en zaalvoetbal) zijn wekelijks actief. De vereniging werd op 15 september 1936 opgericht en telt ruim 1.000 leden. Het eerste elftal van de club speelt, niet onverdienstelijk, mee in 1e klasse D Zuid 2. Wittenhorst is een club met een rijke historie maar, ook een club met een heldere ambitie en blik op de toekomst. Op sportief vlak zoekt Wittenhorst een gezonde balans tussen goede prestaties van de selectieteams en veel plezier bij de recreatieve elftallen.

Het is een club waar iedereen zich thuis moet voelen. RKsv Wittenhorst is kortom een gezonde, sportieve en gezellige vereniging voor jong en oud! De club is de thuishaven van Dirk Marcellis (ex-international ( 3x) en voormalig speler van PSV, AZ, NAC Breda en PEC Zwolle) en Dominique Janssen (vrouwen-international ( 71 ) en voormalig speelster van SGS Essen en Arsenal, thans spelend voor Vfl Wolfsburg). Een van de spelers die in het verleden zowel bij Wittenhorst ( 1946-1952 ) als VVV-Venlo ( 1952-1956 en 1958-1963 ) furore maakte was Jan Schatorjé ( 1929-2009 ) alias “D’n Boer”. Jan Schatorjé werd als trainer in 1966 kampioen met Wittenhorst in de 3e klasse D (zie foto). Wittenhorst is tevens ToernooiPartner van de PartnerToernooien van VVV-Venlo. Jaarlijks wordt een Top-onder 10-jeugdtoernooi georganiseerd, dit jaar voor het eerst onder de naam Dirk Marcellis Tournament. Deelnemende topteams uit binnen- en buitenland strijden om de hoogste eer. De jongste editie op zaterdag 28 augustus jongstleden werd gewonnen door het Belgische KAA Gent. Voor meer informatie over Wittenhorst zie www.rksv-wittenhorst.nl.

Na RKsv Wittenhorst zijn dit seizoen nog de PartnerClubs SV Grün Weiss Vernum 1949 (D), SV Blerick, DEV-Arcen/RKDSO, VVV’03, Venlosche Boys, SV Schwarz-Weiss Schwanenberg 1931 (D), RKSVN Neer, Sporting ST, SV United, RKSV Meterik, vv Reuver, SVEB, Brevendia, Belfeldia en HBSV te gast als PartnerClub van de Week bij betaald voetbalorganisatie VVV-Venlo.

mf2