Menu

Patrick Joosten gehuurd van FC Utrecht

donderdag 30 augustus 2018

Patrick Joosten speelt tot het einde van het seizoen voor VVV-Venlo. De 22-jarige vleugelspits komt op huurbasis over van FC Utrecht. De Nijmegenaar, een neefje van Rowwen Hèze-gitarist Theo Joosten, begon met voetballen bij NEC en brak daar door in het standaardelftal, waarmee hij een transfer verdiende naar FC Utrecht.

De snelle, behendige Joosten, die 35 keer uitkwam in het standaardteam van de Domstedelingen, raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie en was een jaar uit de roulatie. Afgelopen seizoen maakte hij zijn comeback, maar in de huidige jaargang kon hij niet rekenen op veel speeltijd. VVV ziet in de aanvaller een welkome versterking voor de selectie.
Manager voetbal Stan Valckx: “Met de komst van Patrick krijgt onze selectie opnieuw een impuls. Het vergroot de concurrentie in de aanval en dat is altijd positief. De technische staf krijgt weer extra mogelijkheden. Voor alle betrokkenen een prettig gegeven.”
Joosten, die afgelopen weekend in het duel van zijn oude tegen zijn nieuwe club op de bank zat, is zaterdag in het treffen met SC Heerenveen al inzetbaar.

mf2