Menu

PEC Zwolle - VVV-Venlo 1-1

maandag 5 maart 2018

De uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, een club die in veel opzichten een voorbeeldclub is voor VVV-Venlo. Met zorgvuldig beleid uitgegroeid tot een heuse subtopper en zelfs een keer de beker gewonnen. Dat zou VVV ook wel willen. Maar eerst de zaken die er nú toe doen: de wedstrijd zelf dus. Promes keerde achterin terug op zijn vertrouwde stek, Post schoof weer door naar het middenveld en kreeg daar gezelschap van Vito van Crooij die de geschorste Seuntjens verving. Opoku speelde daarom voorin. Tijdens de warming up moest Torino Hunte afhaken met een knieblessure. Castelen startte daardoor in de basis.

De eerste dikke kans was voor de thuisclub. Mokhtar kwam uit de rug van Rutten en mocht vrij intikken, maar de bal ging gelukkig net naast het doel van Unnerstall. VVV was gewaarschuwd. Ook de Venlonaren waren regelmatig dreigend, maar de eindpass was te vaak slordig, waardoor echte kansen lange tijd uitbleven.

In de 22e minuut kreeg Zwolle opnieuw een kans. Namli mocht ongehinderd door de defensie lopen en mocht intikken, maar hij mikte ruim voorlangs. VVV kwam opnieuw met de schrik vrij. Enkele minuten later was het andermaal Namli die een leuke actie in huis had. Dit keer schoot hij vanaf een meter of zestien, maar opnieuw miste het schot de richting. En ook kort voor rust mocht Namli weer eens doorlopen. Andermaal stond zijn vizier niet op scherp.

Drie minuten na de hervatting kreeg VVV dan eindelijk een echte kans. Thy mocht doorlopen richting Diederik Boer, maar de hoek was te moeilijk om de ervaren Zwolse doelman te verrassen. De thuisclub bleef echter de baas en VVV moest alle zeilen bijzetten om de ene na de andere aanval onschadelijk te maken, soms met kunst en vliegwerk. En opeens was daar de kans. Tussen alle Zwolse aanvallen door, viel de bal aan de andere kant opeens voor de voeten van Thy. Maar de aanname was net niet goed genoeg, waardoor het schot geblokt kon worden. In de 63e minuut zette Castelen aan voor een slalom door de Zwolse defensie. Tot een schotpoging kwam het niet omdat hij te zwaar gehinderd werd. Heel Venlo vroeg om een strafschop, maar arbiter Manschot wilde van niks weten.
Aan de andere kant bleef Zwolle volharden in het missen van kansen. Dit keer was het Thomas die de hoek voor het uitzoeken had, maar naast schoot. In de tegenstoot legde Castelen de bal op het hoofd van Opoku. Boer had alle moeite om de kopbal uit het doel te houden.

Een minuutje later was het opnieuw Opoku die uit mocht halen. Zijn schot belandde op de paal! En opeens was daar de Venlose voorsprong. Een vrije schop vanaf een meter op 25 werd feilloos in de kruising geknald. Niet door Clint Leemans, maar door Vito van Crooij. Tegen de verhouding in, maar o zo welkom: 0-1! Helaas viel de gelijkmaker al snel. Saymak mocht van dichtbij inkoppen en Unnerstall was volstrekt kansloos: 1-1. In de slotfase werd het duel steeds sneller en slordiger. Beide teams kregen nog mogelijkheden, maar in de stand kwam geen verandering meer. Het ene puntje was dit keer het maximaal haalbare voor VVV.

PEC Zwolle - VVV-Venlo 1-1
Doelpunten: 68. Van Crooij 0-1, 73. Saymak 1-1.
Scheidsrechter: Jeroen Manschot.
Gele kaart: Ehizibue, Mokhtar (PEC Zwolle), Promes, Post, Rutten, Van Crooij (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 12.985.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler en Janssen; Van Crooij, Post en Leemans ( 81. Janse ); Opoku, Thy en Castelen ( 90. Labylle ).

mf2