Menu

Peniel Mlapa moet nog even toekijken

zaterdag 11 augustus 2018

Balend komt Peniel Mlapa de legendarische trap op. Een looptraining heeft hij afgewerkt. Meer zit er voorlopig nog niet in. “Ik heb een blessure op de verbinding tussen mijn bovenbeenspier en de pees. Een lastige plek, moeilijk te behandelen.” En hij loopt verder naar de fitnessruimte, waar hij meer tijd doorbrengt dan hem lief is.

Zijn blessure is een flinke streep door de rekening. De 27-jarige aanvaller had juist gehoopt op een flitsende start. Mede door blessures kwam hij bij eerdere clubs niet helemaal tot bloei, terwijl hem als Duits jeugdinternational een grote carrière was voorspeld. Om weer lekker te kunnen voetballen, koos hij deze zomer voor VVV-Venlo. “Maar voetballen zit er voorlopig nog even niet in. Eerst maar eens herstellen van deze blessure en dan gaan we er weer vol voor.”

Hoe lang Mlapa nog niet inzetbaar is, is niet duidelijk. Wekelijks wordt er een echo gemaakt van de pijnlijke plek om te zien hoe het herstel vordert. “Het gaat al een stuk beter, maar ik ben er nog niet. Samen met de medische staf doe ik er alles aan om zo snel mogelijk fit te worden.” Maar de wedstrijd tegen Willem II komt duidelijk te vroeg. En ook tegen Ajax zal nog niet op Mlapa gerekend moeten worden. Het kriebelt bij de spits. Het komt allemaal goed, maar het zal nog even duren.

 

mf2