Menu

Peuters on tour

maandag 25 november 2019

Onlangs vond de aftrap van de VVV-Venlo Peutertour plaats. Samen met projectpartners Spring Kinderopvang en Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo, organiseert VIA VVV onder de vlag van VVV-Venlo deze geweldige activiteit voor peuters in de leeftijdscategorie 2-4 jaar. Het project biedt laagdrempelige voorlichting met het oog op een ‘gezonde leefstijl’ en bestaat uit drie onderdelen:

  • De groentespelen;
  • De beweegspelen;
  • De waterspelen.

Aan de Peutertour doen maar liefst 8 locaties mee van Spring waar speciaal aanbod is voor kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar. In de maand november zijn de ‘groentespelen’ aan de beurt. Een warming-up als een echte profvoetballer tijdens het Groentelied, het ‘Groente Verzamelspel’ en het ‘Groentememoryspel’ worden door de peuters, ouders en leidsters met veel plezier beoefend.

Na deze spellen wordt voorgelezen uit “Opstaan, Koelie”. Het boekje gaat over een goed begin van de dag door middel van een gezond ontbijt. Koelie geeft in het boekje het goede voorbeeld aan de kinderen. Iedere deelnemer krijgt het boekje mee naar huis en mag uiteraard op de foto met Koelie, die bij elke locatie een keertje langs komt.

Na de jaarwisseling volgt het onderdeel ‘de beweegspelen’, waar het plezier in bewegen centraal staat en leuke manieren worden aangehaald om de deelnemers te motiveren tot dagelijks bewegen.

In het voorjaar staan de waterspelen op de rol, waarin aandacht gevraagd voor water drinken met als boodschap: drink genoeg water per dag in plaats van suikerhoudende drankjes.

De VVV-Peutertour wordt mede mogelijk gemaakt door Spring Kinderopvang en Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo.

 

mf2