Menu

Pilot: eind april publiek in stadion

woensdag 7 april 2021

Het betaald voetbal staat op de definitieve lijst van de overheid met evenementen en locaties die in april een pilot mogen doen met sneltesten. Hierdoor kan vanaf speelronde dertig van de Eredivisie ( 23, 24 en 25 april) in beperkte mate (thuis)publiek in de stadions plaatsnemen.

VVV-Venlo speelt op zaterdag 24 april uit tegen Sparta. Op Het Kasteel in Rotterdam mogen 2.000 toeschouwers op de tribunes zitten. Bij de pilotduels worden geen aanhangers van de bezoekende club toegelaten.

Marco Bogers, Algemeen Directeur van VVV-Venlo over de pilot: “Het is de eerste stap naar gevulde stadions. Wij juichen de pilot dan ook van harte toe.” Aan het begin van het seizoen speelde VVV-Venlo het uitduel met Emmen én het thuisduel met FC Utrecht al voor beperkt publiek. “ Wij hebben destijds al bewezen in staat te zijn het wedstrijdbezoek volledig veilig en volgens alle geldende maatregelen te kunnen organiseren. De Fieldlab-experimenten in de afgelopen periode hebben dat voor onze branche opnieuw bevestigd. Wij hopen dan ook dat een geslaagde pilot de opmaat is naar gevulde stadions tijdens de laatste vier speelrondes van het seizoen.

Voor ons zou dat betekenen dat we tijdens de ontzettend belangrijke wedstrijden in de beslissende fase van het seizoen tegen RKC Waalwijk en FC Emmen de steun van onze supporters weer mogen krijgen in Covebo Stadion - De Koel -. Dat zou absoluut een éxtra welkome stimulans zijn in de race om handhaving in de Eredivisie.”

mf2