Menu

PSV - VVV-Venlo 3-0

zondag 18 maart 2018

Er waren wat blessures bij VVV-Venlo en dat zorgde voor een enigszins gewijzigde basisopstelling. Roel Janssen was niet fit genoeg om te starten, dus begon Leroy Labylle als linksachter. Op het middenveld nam Van Crooij de plaats in van Seuntjens die door was geschoven naar de spitspositie vanwege het ontbreken van Lennart Thy. De Duitser was afwezig door zijn stamceldonatie en start begin komende week weer met de trainingen. 

Bij PSV keerden Lozano en Hendrix terug na een schorsing. De koploper was er veel aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten tegen de Venlonaren, want de 5-0 nederlaag tegen Willem II van vorige week was hard aangekomen in Eindhoven.
Een furieus begin bleef echter uit. PSV zocht weliswaar de aanval, maar deed dat niet met de intentie om al vanaf de aftrap een goal te forceren. Verder dan een matig schot van Bergwijn en een kopbal van De Jong na zes minuten kwam de thuisploeg niet. De grootse kans was zelfs voor VVV. Een vrije schop van Leemans viel voor de voeten van Promes, maar die mikte volledig vrijstaand voorlangs. PSV was geschrokken, dat was duidelijk.  De elfde minuut zorgde voor kippenvel. Er werd massaal geklapt om Lennart Thy te eren voor zijn stamceldonatie, een actie die de afgelopen week enorm veel losmaakte in de voetbalwereld.

Na 19 minuten kreeg PSV weer een kansje. Vanuit een moeilijke hoek schoot Lozano onverwacht op doel. Unnerstall was op zijn post en maakte de poging onschadelijk. VVV werd steeds gelijkwaardiger. Echte kansen bleven uit en de rollertjes die geproduceerd werden, waren een prooi voor Unnerstall. Sterker nog, uit een vrije schop van Leemans werd Röseler gevonden die schrok van de vrijheid die hij had en de bal inleverde bij Jeroen Zoet in het Eindhovense doel.  In de 40e minuut kreeg PSV zijn grootste kans. maar de zuivere kopbal van De Jong werd prachtig uit de hoek getikt door Unnerstall. De ruststand was 0-0 en werd door het Eindhovense publiek 'beloond' met een fluitconcert. 

Beide teams kwamen ongewijzigd weer het veld op. Nu straalde PSV wel de wil uit om snel te scoren. Voor VVV gold maar één ding: overleven. Toch vlakte de druk weer snel af. Er zat duidelijk angst in het spel van de koploper en VVV gaf weinig weg achterin. De grootste kans was na 56 minuten zelfs voor VVV. Castelen werd fraai vrijgespeeld, maar zijn aanname was niet goed genoeg.
Een minuut later moest VVV met een man minder door. Seuntjens kreeg zijn tweede gele kaart en moest inrukken. De vrije trap die volgde leverde niks op, maar even later werd een hoekschop verlengd en belandde de bal op de paal. PSV kreeg duidelijk meer ruimte en de druk  nam toe. Maar Unnerstall groeide uit tot de beste man op het veld en ranselde alles uit zijn doel. Tot de 68e minuut. Uit een hoekschop, die werd genomen terwijl Jakobsen mocht invallen voor Castelen, kopte Van Ginkel van dichtbij raak: 1-0. Dat maakte het debuut van de Deen al ongelukkig nog voordat hij ook maar een bal van dichtbij gezien had. 

De Eindhovense kansen die volgden, waaronder een volley van Hendrix, werden weer vakkundig onschadelijk gemaakt door Unnerstall. Daardoor bleef de beslissing lange tijd uit en dat was goed voor de wedstrijd. Met de 2-0 door Lozano in de 80e minuut ging het duel echter op slot. De strafschop die de 3-0 opleverde was een cadeautje van de arbiter en maakte de score behoorlijk geflatteerd. 

PSV - VVV-Venlo 3-0. 
Doelpunten: 68. Van Ginkel 1-0, 80. Lozano 2-0, 83. Van Ginkel 3-0 (strafschop). 
Scheidsrechter: Serdar Gözübüjüc. 
Gele kaarten: Seuntjens (VVV-Venlo). Rode kaart: 58. Seuntjens (VVV-Venlo, twee maal geel). 
Toeschouwers: 33.900

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler en Labylle ( 81. Janssen ); Van Crooij ( 84. Janse ), Leemans en Post; Castelen ( 68. Jakobsen ), Seuntjens en Hunte.

mf2