Menu

Punt in wedstrijd met twee gezichten

zaterdag 1 september 2018

Met veel vertrouwen begon VVV-Venlo zaterdagavond aan het duel met SC Heerenveen. Alle selectiespelers waren fit en dat zorgde voor een luxe-probleem voor trainer Maurice Steijn. Hij koost ervoor om, ten opzichte van vorige week in Utrecht, Kum en Susic op de bank te houden. Opoku en Van Ooijen namen hun plaatsen in.

De wedstrijd kwam traag op gang. Pas in de 7e minuut was er enige dreiging. Een vrije schop van Kobayashi werd door Unnerstall stijlvol gepakt. De eerste Venlose kans viel twee minuten later te noteren. Rutten zette druk en de bal belandde met een vreemde curve bij Opoku, die zijn schot niet gedrukt kreeg.
Wat volgde was een zouteloos spelletje dat zich afspeelde op het middenveld. Dat werd in de 32e minuut bruut onderbroken door Sam Lammers die wegdraaide van zijn man en loepzuiver in de lange hoek schoot. Unnerstall was kansloos: 0-1. Ook daarna bleven beide ploegen grossieren in fouten. Alleen Johnatan Opoku kreeg nog een kans, maar zijn schot belandde in het zijnet. Dat er tot de rust geen verandering meer kwam in de score, was bijna vanzelfsprekend.

Martin Samuelsen kwam niet terug uit de kleedlokalen. Voor hem in de plaats speelde Patrick Joosten, die daarmee zijn debuut maakte voor VVV. Het spelbeeld veranderde aanvankelijk nauwelijks. Verder dan een halve kans voor Van Ooijen kwam VVV niet. En Heerenveen vond het prima en deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen.  Naarmate de tweede helft vorderde, probeerde VVV steeds meer druk te zetten op de Friese defensie. Dat leverde wat halve kansjes op, maar bood de gasten ook de ruimte voor de counter. De Venlose defensie was echter alert.  En uiteindelijk loonde de jacht op de gelijkmaker. In de 69e minuut viel de bal voor de voet van Joosten die niet aarzelde en hard raak schoot: 1-1. Het perfecte debuut voor de huurling van FC Utrecht. VVV rook bloed. Zo kreeg Opoku een kopkans, maar de hoek was te lastig. Even later viel de bal voor Seuntjens. Ook hij mikte te hoog maar beklaagde zich bij de scheidsrechter over een duwfout. Lindhout weigerde de VAR te raadplegen.

In de fase die volgde kreeg ook Röseler nog een kans. De mee opgekomen verdediger kopte echter naast. Prompt kreeg Heerenveen weer een kans. Maar Unnerstall had een geweldige reflex in huis en hield VVV weer eens overeind. Aan de andere kant kregen Opoku en Susic kansen om te schieten, maar doelman Warner Hahn wilde van geen wijken weten.

Het spel golfde nu op en neer en de meeste kansen waren voor VVV. De zo saaie pot voetbal van de eerste helft was vergeten. Beide ploegen gingen voor de winst, zeker VVV! Opoku was weer dichtbij, maar verdiende niet meer dan een hoekschop. Röseler kopte nog eens naast. De druk hield aan, maar de tweede treffer bleef uit. Een punt was eerlijk gezegd meer dan waarop de fans voor rust hadden durven hopen.

VVV-Venlo - SC Heerenveen 1-1 ( 0-1 ) 
Doelpunten: 32. Sam Lammers 0-1, 69. Joosten 1-1,
Scheidsrechter: Allard Lindhout. Gele kaart: Thorsby (Heerenveen), Rutten (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 6.235.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten ( 88. Rutten), Promes, Röseler, Janssen, Van Ooijen ( 71. Susic), Post, Seuntjens, Samuelsen ( 46. Joosten), Opoku, Grot.

SC Heerenveen: Hahn, Pierie, Bulthuis, Hoegh, Floranus, Thorsby, Rienstra, Kobayashi, Vlap ( 75. Van Bergen), Zeneli ( 88. Bruijn), Lammers

mf2