Menu

Punt voor hard werkend VVV

zondag 9 december 2018

Ook voor de wedstrijd van VVV-Venlo tegen FC Groningen toverde trainer Maurice Steijn enkele nieuwe namen uit de hoge hoed. De weer fitte Christian Kum speelde linksachter, terwijl Moreno Rutten zijn plaats op het middenveld weer verruilde voor de positie van rechtsback. Op het middenveld speelden Van Ooijen, terug van een schorsing, en opnieuw Evert Linthorst naast spelverdeler Tino Susic. Voorin kwam Opoku terug in de basis naast Mlapa en Grot.

Dat betekende dat Damian van Bruggen en Axel Borgmann op de bank plaatsnamen, waar ook ruimte was gereserveerd voor de nog niet helemaal fitte Danny Post, Ralf Seuntjens en Tristan Dekker. En de opdracht was simpel: vanaf de eerste minuut bij de les en winnen!! De wil was er, dat was meteen duidelijk. VVV zette de noordelijke opponent onder druk. Het resulteerde in een schot van Mlapa, maar dat ging ruim naast. Het duurde niet lang eer ook FC Groningen zich deed gelden. Zo schoot het talent Ritsu Doan rakelings naast.  Maar ook VVV bleef gevaarlijk. Rutten schoot over en Grot kwam alleen voor doelman Padt een voetlengte te kort. Na een dik kwartier kreeg Groningen een reusachtige kans, maar eerst Hrustic, die strandde op de uitstekende Unnerstall, en in de rebound Warmerdam misten. Aan de andere kant kreeg Mlapa even later een minstens even grote kans. Hij schoot tegen de benen van Padt.

In de fase daarna blonken beide teams uit in goede wil, maar kansen waren schaars. De hele wedstrijd leek op zijn kop te gaan toen Promes in de 41e minuut de rode kaart kreeg van arbiter Gözübüyük na een charge op Doan. De VAR greep echter in en het resultaat was dat de kleur van de kaart veranderde in geel. Promes mocht blijven staan. Heel VVV haalde opgelucht adem. Er was nogal wat discussie over die beslissing. En die discussie ging in de rust nog even door. Maar goed, Promes mocht blijven staan en ook de tweede helft zou gewoon met elf tegen elf worden gespeeld.

Na de hervatting bleef het spelbeeld hetzelfde. Beide teams vielen aan waar dat kon, maar leden ook veelvuldig balverlies zodat doelrijpe kansen in eerste instantie uit bleven. De eerste kans was voor VVV toen Mlapa een hoekschop van Susic inkopte. Padt kreeg op de lijn hulp van een verdediger. En even later was het opnieuw Mlapa die kansrijk was, maar strandde op Padt.  Daarna probeerde Van Ooijen het met een snoeiharde volley uit een lastige hoek, maar opnieuw redde Padt. Die korte tijd later zwaar in botsing kwam met Christian Kum. Beide spelers werden langdurig verzorgd maar konden wel doorspelen, al had Kum een wond die gedicht moest worden. Met een fraaie tulband om zijn hoofd, nam hij zijn plek weer in.

Met nog een kleine tien minuten te gaan nam Susic de bal op zijn fluwelen linkervoet. De knal ging maar rakelings over. Ook de ingevallen Seuntjens probeerde het vanaf een meter of twintig, maar zijn schot zeilde voorlangs. VVV vocht voor de zege, maar was ook beducht voor de Groningse counter. Het gehoopte Venlose doelpunt viel helaas niet.
En zo eindigde de wedstrijd onbeslist. Het meest positieve was het stuk onverzettelijkheid in het Venlose spel. Dat was misschien nog wel de grootste winst op deze zondagmiddag.

VVV-Venlo - FC Groningen 0-0 ( 0-0 )
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.
Gele kaart: Kum, Promes (VVV-Venlo), Hrustic (FC Groningen).
Toeschouwers: 6.668.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Kum, Linthorst ( 72. Van Bruggen), Van Ooijen ( 90. Joosten), Susic, Opoku, Mlapa ( 76. Seuntjens), Grot.

mf2