Menu

Puntendeling bij seizoensstart

zondag 8 augustus 2021

Zondag 8 augustus was zo’n dag waar vele supporters al maanden naar uitkeken. Maar liefst 323 dagen geleden speelden we onze laatste officiële thuiswedstrijd in Covebo Stadion - De Koel - mét publiek. Dat was op 18 september 2020 tegen FC Utrecht ( 1-1 ). En vandaag, op zondag 8 augustus om 14.30 uur, werd er voor het eerst weer afgetrapt in een sfeervolle Koel met een topaffiche in de Keuken Kampioen Divisie: VVV-Venlo - NAC Breda!

Afscheid Ralf Seuntjens en Jerold Promes
Voor het eerste fluitsignaal werd er eerst nog officieel afscheid genomen van Ralf Seuntjens en Jerold Promes. Beide oud VVV’ers verdienden een waardig afscheid van hun supporters. Ralf Seuntjens speelde van 2015 tot en met 2019 bij VVV en werd in zijn tweede seizoen kampioen in de Eerste Divisie. In totaal speelde de Bredaase spits 143 wedstrijden waarin hij 50 maal het net wist te vinden. Verdediger Jerold Promes speelde ook tot 2019 bij onze ploeg, maar maakte in 2013 al zijn debuut voor de Venlonaren. In totaal speelde de centrale verdediger 172 wedstrijden voor onze ploeg totdat hij in zijn laatste seizoen een ernstige knieblessure opliep. Het bleek het einde van een mooie carrière. Een staande ovatie voor beide heren was dan ook op z’n plaats. Ralf en Jerold, bedankt voor jullie bewezen diensten in het geelzwarte tenue!

Eerste helft
Vanaf de aftrap nam het VVV-getinte NAC, met Ralf Seuntjens en Moreno Rutten in de basis, het initiatief. Na wat geblokte afstandsschoten resulteerde de drang naar voren van NAC direct in de eerste gevaarlijke kans en de eerste goal in de 10e minuut. Een lage harde voorzet van Linksback Mashart werd met een prachtige voetbeweging door Ralf Seuntjens via de binnenkant van de paal in het doel gewerkt. Het doel waar hij al zo vaak in scoorde, maar ditmaal dus voor de tegenstander: 0-1. Twee minuten later moest Jos Luhukay al voor het eerst ingrijpen. De geblesseerd geraakte Sven Braken moest vervangen worden. Zijn vervanger was Aaron Bastiaans die in de spits mocht laten zien wat hij in huis heeft. 

Het eerste echte gevaar van Venlose zijde kwam in de 20e minuut toen de geelzwarten mochten aanleggen voor een vrije trap na een overtreding op Joeri Schroijen. Bryan Koglin liet als centrale verdediger zien ook te beschikken over een geweldige trap. Zijn poging belandde na een lichte touchering door de muur in het doel: 1-1! Kort daarna werd de Bredaase formatie gedwongen om te wisselen na een blessure van Moreno Rutten. Het toezingen van de rechtsback door onze eigen harde kern, gaf aan waar beide supportersgroepen zo lang naar uitgekeken hadden: een sfeervol potje voetbal. En sfeervol was het!

Na de gelijkmaker kantelde het spelbeeld volledig. VVV zocht de aanval en NAC probeerde wat te forceren in de counter. Het leidde niet tot hele grote kansen. De tweede vrije trap van Bryan Koglin, na een overtreding op Bastiaans, belandde in de muur en een schot van Roemer werd met alle moeite door de keeper over de achterlijn verwerkt. Vele mogelijkheden, maar tot grote kansen leidde het niet. Vlak voor rust was daar ineens NAC weer. Vanuit een corner werd de bal hard op doel gekopt, maar keeper Zima dook de bal stijlvol uit het doel. Het was het laatste wapenfeit van beide ploegen en dus gingen we rusten met een gelijke stand.

Tweede helft
Na de rust bleef Guus Hupperts achter in het kleedlokaal. De rechtsbackpositie werd in de tweede helft bezet door zijn vervanger Tobias Pachonik. Nog binnen één minuut in de tweede helft verdiende VVV een vrije trap na een overtreding op Joeri Schroijen. Koglin mocht voor de derde keer aanleggen, maar wederom verdween de bal in muur. Een minuut later kwam Aaron Bastiaans een teenlengte te kort bij een voorzet van Roemer. Aan de andere kant van het veld was Seuntjens dreigend met een gevaarlijke kopbal, maar deze werd gepakt door Zima. Het was een veelbelovend begin van de tweede helft!

Wat volgde was een kwartier vol dreigende momenten, zonder opnieuw grote kansen. Voornamelijk VVV liet een drang naar voren zien en dat resulteerde in de 57e minuut in de voorsprong. Een voorzet van Yahcuroo Roemer werd erg ongelukkig in het eigen doel gewerkt door Colin Rösler: 2-1! Direct na het doelpunt bracht trainer Jos Luhukay twee frisse krachten in het veld. De hardwerkende Joeri Schroijen werd afgelost door nieuwkomer Carl Johansson en Danny Post maakte zijn rentree als vervanger van Mitchel van Rooijen, waarbij hij direct de aanvoerdersband overhandigd kreeg van Kristopher da Graca.

In de 68e minuut kreeg VVV dé mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Na een dieptebal van Essanoussi konden Bastiaans en Roemer recht op doelman Olij af. Het schot van Roemer werd echter knap gekeerd en dus bleef het spannend in De Koel. In de 75e minuut was het wederom Bastiaans die met zijn snelheid langs de laatste verdediger snelde, maar de hoek werd te lastig en dus kon keeper Olij relatief eenvoudig redding brengen. Met nog een kwartier te gaan, bracht trainer Edwin de Graaf twee nieuwe spelers aan de zijde van NAC.

Het spelbeeld veranderde ook in de laatste 10 minuten niet. VVV bleef dreigend en NAC had alle moeite om de buurt van doelman Zima te komen. Ondanks dat bleef het spannend met slechts éen doelpunt verschil. Om extra zekerheid in te bouwen, bracht Luhukay Stan van Dijck als extra centrale verdediger voor middenvelder Wassim Essanoussi. Een Bredaas slotoffensief brak aan. Een hard afstand van Haye vloog over, maar in de 91e minuut kwam daar toch de gelijkmaker… Door een scrimmage in het strafschopgebied eindigde de bal voor de voeten van Van Schuppen die de bal hard en laag inschoot: 2-2... Niet veel later kon NAC zelfs op voorsprong komen als het schot van Seuntjens wordt losgelaten door Zima. De rebound werd echter voorkomen door de snel opgekrabbelde Zima.

En zo eindigde deze openingsclash in een gelijkspel. Een gevoelsmatig ‘zuur gelijkspel’ door de late tegentreffer. Tijd om te balen is er echter niet, want over vijf dagen staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan treden onze mannen aan in een uitwedstrijd tegen TOP Oss.

VVV-Venlo – NAC Breda 2-2 ( 1-1 )
10. Seuntjens 0-1, 21. Koglin 1-1, 58. Colin Rösler (e.d.), 90. Van Schuppen
Scheidsrechter: Dieperink
Toeschouwers: 4632
Geel: -  

Opstelling VVV-Venlo: Zima; Hupperts ( 46’ Pachonik), Koglin, Da Graca, Leliendal; Van Rooijen ( 59’ Post), De Boer, Essanoussi; Roemer, Braken ( 12’ Bastiaans), Schroijen ( 59’ Johansson).

Opstelling NAC Breda: Olij; Rutten ( 29’ Adilehou), Rösler ( 78’ Kotzebue), Bakker, Mashart; McIntosh-Buffonge ( 62’ Kosiah), Azzagari, Haye; Velanas, Seuntjens, Kestens ( 78’ van Schuppen).

mf2