Menu

Reactie artikel ‘VVV TransferKracht’

donderdag 10 september 2020

VVV-Venlo, de VVV Foundation, Tempo Team Activeerkracht en de samenwerkende Noord-Limburgse gemeenten betreuren de beeldvorming die wordt geschetst in het krantenartikel dat donderdag 10 september jl. in De Limburger is verschenen.

In het artikel wordt geïnsinueerd dat binnen een project van de vier samenwerkende partijen, genaamd VVV TransferKracht, niet zozeer de werklozen en de gemeenten in Noord-Limburg als wel VVV en Tempo-Team profiteren van het werkgelegenheidsproject TransferKracht. Die conclusie zou, volgens het nieuwsbericht, worden getrokken door VVD, CDA en PVV in Venlo.

Namens de vier partijen verwoordt Algemeen Directeur van VVV-Venlo én bestuurslid van de VVV Foundation, Marco Bogers, het standpunt als volgt: “Het nieuwsbericht plaatst de inhoud en de uitvoering van het project in een totaal verkeerde context. Daarnaast schetst het een zeer negatief en vervelend beeld over het project VVV TransferKracht en de bijdrage van Tempo Team Activeerkracht, VVV-Venlo en de VVV Foundation in dit project. En dat terwijl het project juist een zeer succesvol initiatief is wat inmiddels mooie resultaten kan overleggen op het gebied van het toeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.

De vragen die op 19 augustus jl. door de fracties van VVD, CDA en PVV in de Venlose gemeenteraad zijn gesteld zijn door de projectpartners beantwoord en zullen binnenkort door het college van B&W worden toegelicht aan de raad. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat hiermee het verkeerde beeld dat blijkbaar bij enkele personen leeft, definitief wordt weerlegd.”

mf2