Menu

Reserves winnen eenvoudig

dinsdag 12 februari 2019

Om 15.00 uur werd er afgetrapt en na slechts één minuut konden we de eerste kans voor VVV noteren. Samuelsen draaide in het strafschopgebied open, maar zijn schot werd geblokt.

Ook de tweede kans was voor VVV en wederom voor Samuelsen. Na een mooie steekpass van Sem Steijn speelde de Noor zijn man uit, maar schoot in het zijnet. Na een kwartier was daar de eerste kans voor Den Bosch. Een lange bal eindige bij de lange Vincent Vermeij. Hij besloot uit te halen, maar deze belandde recht in de handen van onze keeper Van Crooij.

Vervolgens brak een lange fase aan met veel balbezit, maar weinig kansen. Ook Den Bosch werd niet gevaarlijk in de omschakeling. Tot de 24e minuut. Een lange bal op Roemer die de bal mooi controleerde. Zijn voorzet vanaf de rechterflank belandde bij Samuelsen die besloot te schieten. De keeper wist in eerste instantie nog te redden, maar op de rebound van de vrijstaande Sem Steijn had hij geen antwoord: 1-0!

Den Bosch deelde af en toe wat speldenprikjes uit, maar groot gevaar bleef uit. Delano was op z’n hoede terwijl VVV-Venlo op zoek was naar de tweede treffer. Linksback Borgmann leek in minuut 33 even vrij op de keeper af te kunnen lopen, maar stond nipt buitenspel.

Het tweede hoogtepunt kwam in de 43e minuut op naam van Delano van Crooij. Na een harde terugspeelbal kapte hij een tegenstander uit. Kort daarna was het rust en kon iedereen even bij komen, met name Borgmann. Die na een kopduel even duizelig leek te zijn. Uiteindelijk kon hij gewoon door voetballen.

Na rust kwamen Bram Verbong, Aaron Bastiaans, Stan van Dijck en Joop Daniëls in het veld. In de kleedkamer bleven Van Crooij, Grot, Linthorst en Dekker.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Den Bosch. Het schot ging voorlangs en dus hoefde Verbong niet in te grijpen. In minuut 54 ontfutselde Samuelsen de bal van zijn directe tegenstander op de achterlijn en kon hij vrij op het doel aflopen en redelijk eenvoudig binnenschieten.

Den Bosch was duidelijk een stuk scherper in het tweede bedrijf. Na 58 minuten kon Verbong een van richting veranderd schot ter nauwe nood keren. Een minuut later was het weer bijna raak. Een wippertje richting de spits van FC Den Bosch, maar ook hij werd gestopt door een sterk en snel uitkomende Verbong.

Net voor de 70e minuut verliet Korkmaz het veld. In plaats van hem kwam Joël Roefen.
Beide ploegen wilden graag de voetballende oplossing zoeken, maar dat zorgden voor weinig kansen. Samuelsen probeerde het vanaf de rand van de zestienmeter, maar deze werd klem gepakt door de keeper. VVV bleef ondertussen wel het veldoverwicht houden.

En zo ging de resterende tijd voorbij zonder veel kansen en wonnen onze reserves, in combinatie met VVV-Venlo O19, tamelijk eenvoudig van de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

VVV-Venlo - FC Den Bosch 2-0 ( 1-0 ) 
Doelpunten: 24. Steijn 1-0, 54. Samuelsen 2-0. 

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij ( 45. Verbong ); Dekker ( 45. Van Dijck ), Van Bruggen, Korkmaz ( 69. Roefen ), Borgmann; Steijn, Linthorst ( 45. Daniëls ), Janssen; Roemer, Samuelsen, Grot ( 45. Bastiaans ).

mf2