Menu

Resterende programma definitief

maandag 21 december 2020

Het resterende gedeelte van het competitieprogramma voor het seizoen 2020/’21 van de Eredivisie is definitief vastgesteld door de KNVB. Voorafgaand aan dit seizoen was het vanwege de vele verzoeken van clubs en overige betrokkenen niet haalbaar om het gehele competitieschema al op te stellen. Nu zijn ook de speeldata en aanvangstijden van speelronde 22 tot en met 34 bekend.

De speeldata en aanvangstijden zijn vastgesteld in overleg met de Eredivisie CV, FOX Sports, CC & OO, en het Supporterscollectief met inachtneming van de verplichtingen van de clubs die na de winterstop Europees spelen (Ajax en PSV) en de clubs die in de achtste finales van TOTO KNVB Beker actief zijn.

Bekijk hier het programma

Aftrap
De tweede competitiehelft start op zaterdag 9 januari met RKC Waalwijk – ADO Den Haag. VVV-Venlo speelt op zondagmiddag 10 januari om 14.30 uur haar eerste competitiewedstrijd van het jaar 2021. Tegenstander in Covebo Stadion - De Koel - is dan Willem II.

Totstandkoming
Vanwege de coronacrisis kende het maken van het competitieprogramma dit jaar meer hobbels dan gebruikelijk en is het in een veel kortere tijd tot stand gekomen. Naast de sportieve aspecten werd bij het maken van het programma voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rekening gehouden met de vele wensen van lokale overheden, clubs, supporters en zendgemachtigden. Gedurende het proces is het programma overlegd met de Eredivisie CV, het Supporterscollectief, FOX Sports en alle clubs.

mf2